3 katlı binanın 2 nci katını almış bulunmayım
acil cevap lütfen öncelikle merhabalar arsa üzerinde gözüken 3 katlı binanın 2 nci katını almış bulunmaktayım tapuda 198 metre kare gözüken arsanın 3 de bir hissesini üzerime tahsis edilmiş şekildedir fakat belediye fen işlerinde arsa üzerine 3 katlı bina olarak gözükmetir tapuda ise arsa olarak gözükmektedir ben 2 nci katı tahsis etmiş bulunmaktayım fakat 3 de 2 hissesi olan şahsın üzerine banka veya aşka bir kuruluş tarafından hipotek ve şerh geldiği zaman beni etkilermi benim adıma parselin 3 de bir hissesini aldığıma dair tapum bulunmaktadır ve ben onu 3 de 2 hissesi olan adamın üstüne şerh koyulduğu zaman şatış yapabilirmiyim ayrıca banka veya başka kuruluş geldiğinde beni bulunduğum daireden çıkartabilme yetkisine sahipmidir cevabınız için tşk ederim saygılar iyi görevler
Cevap: 3 katlı binanın 2 nci katını almış bulunmayım
Hisseniz belli değilse ki öyle anlıyorum hisseli tapuya ait taşınmaza tahdit geldiğinde tüm hissedarları etkiler. Yani hissedarlardan birinin borcundan dolayı haciz gelse taşınmaz komple satışa çıkar ve hisse oranında satıştan elde edilen paradan pay alabilirsiniz.
Yok eğer hisseler belli olsaydı yani taşınmazın bağımsız bölümleri hissedarlara ayrılmış olsaydı bu durumda hissedarın borcu nedeniyle gelebilecek haciz vs. tahdit belirlenmiş bağımsız bölüme sirayet edebilirdi.
hocam ben tapudan parselin yüzde 33 ünü üzerime aldım tapusu elimde mevcut banka harclarını felan yatırdım şuan tapumda yüzde 33 hisseli olarak yazıyor yüzde 66 sı diğer mal sahibinde sadece üzerinde bulunan binanın kat tapusu yok belediyede imara çıkmış 3 kat olarak gözüküyor benim tapumuda bozarmı? yani gelen ipotek ve şerh benide kapsarmı
Hissenizi etkilemez sadece borçlunun hissesi üzerine haciz konur. Ancak icra yoluyla satış olursa bina tümüyle satışa çıkacağından sizi de etkileyecek pozisyon doğar.