Hisseli Gayrimenkul Kira Sorunu
Öncelikle merhaba,
Gayrimenkul kirasi ile ilgili bir konuda fikir ve yorumlarını yazmak isteyen olursa sevinirim. Yurtdışında yaşıyorum ve Türkiye'ye gelip bir avukat ile görüşmeden önce ön fikir sahibi olmayı umuyorum.
Ticarethane olarak kullanilan bir gayrimenkulde 1/3 oranında hisse sahibiyim. Tasinmazda 1/3 hissesi olan Kardeşim ayni zamanda Müdürü olduğu şirket ile kıracı pozisyonunda ancak aramızda yapılmış olan bir kontrat olmadığı için belirlenmiş bir kira bedeli bulunmamaktadır.
Kendisine yapılan ihtarname neticesinde şirketin bizden önceki mal sahibi ile yapılmış olan kira sözleşmesinin hala geçerli olduğunu söyleyerek gerçek kira bedelinin çok altında bir bedeli ödemeyi taahhut ediyor.
Eskiden gelen sözleşmeyi kabullenmek zorunda olup olmadığımi, tahliye etmesini isteyip isteyemeyeceğimi merak ediyorum.
Ayrica bu surecte kiraci olan kisinin ayni zamanda hissesi oraninda mal sahibi olmasi durumu etkiler mi?
İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Hisseli Gayrimenkul Kira Sorunu
Hissedarlardan biri de şirket değilse şirketi muhatap alıp kira döneminin sona ermesi nedeniyle akdi yenilemeyeceğinizi mecurun tahliye edilmesini noter kanalı ile ihtar edebilirsiniz.
Kiracı hissedarlardan biri ise hissesini aşan kısmı için ecrimisil ödemek zorundadır.
Cevap: Hisseli Gayrimenkul Kira Sorunu
Cevap icin cok tesekkur ederim.