-
Konut kredisi
İyi akşamlar,
Konut kredisi ile 1+1 daire almıştım. Burayı kiraya vererek ben daha geniş bir dairede kirada oturmaktayım. Sigortalı olarak özel bir yerde çalışırken ticaret ile de uğraştım. Ama işler şu an hiçte umduğum gibi gitmemekte. Diğer bankalara olan borçlarımı ödemekte zorlanıyorum. Evi satıp en azından onun borcunu bitirmek istiyorum ama eve verilen para benim kredi borcumu kapatmaya yetmiyor. Sizlerden aşağıdaki konularda yol göstermenizi dilemekteyim.
1) Başka bir dairede kirada oturduğum için diğer bankaların haciz yoluna gitmesi durumunda meskeniyet için itiraz edebilir miyim?
2) Aynı bankaya olan kredi kartı ve diğer kredimden dolayı evi haczedebilirler mi?
3) Evin icra yoluyla satışı hiçbir bankanın hatta kendi borcunu da ödemeyeği yönünde bir itiraz kabul görür mü?
Saygılarımla,
-
Cevap: Konut kredisi
Friendfeed.com sitesinde sayın Mustafa Burak Su (http://friendfeed.com/hukuki/b28105bd/konut-kredisi) soruya yanıt göndermiş olup, aşağıdadır;
1) Başka bir dairede kirada oturduğum için diğer bankaların haciz yoluna gitmesi durumunda meskeniyet için itiraz edebilir miyim?
Meskeniyet iddiası ile ilgili olarak sizin kalacak başka bir yerinizin olmaması ve sizin o evde oturuyor olmanız gerekiyor bildiğim kadarı ile. (Mortgage kanunundan ziyade İcra iflas kanunu ilgilendiren bir konu, avukat arkadaşlar bir iki kelime yazabilir) -
2) Aynı bankaya olan kredi kartı ve diğer kredimden dolayı evi haczedebilirler mi? -
Aynı ya da başka banka olması farketmez. Kredi kartı vb kredi borçlarından dolayı tüm mal varlığınız ile sorumlusunuz. Bankalar icra ile gayrimenkulü satmak istemezler. Kredi karşılığını kapatmaz genellikle. Bu sebeple uygun bir alıcıya sizin satmanız avantajınıza olacaktır. -
3) Evin icra yoluyla satışı hiçbir bankanın hatta kendi borcunu da ödemeyeği yönünde bir itiraz kabul görür mü? -
Kabul görmez. Banka en azından borcun bir miktarının ödenmesini sağlamaya çalışır. Bu sebeple icradan satış gerçekleşir. -
Bizim tavsiyemiz bankanız ile açık olarak görüşüp kredinizi yeniden yapılandırmanız. Bankaya krediyi ödemekte zorlandığınızı ve daha uzun vade ve bir dönem ödeme yapmadan borcunuzu ödemeye çalışacağınızı iletin. Banka açısından borç bu şekilde zaten kapanmayacak. Destek olurlar umarım... - Mustafa Burak Su
-
Cevap: Konut kredisi
Göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim