İş Akdinin Feshi - Sanık olmak
Merhaba,
Bir davada olayla bağlantım olduğu düşüncesi ile sanık olarak gösterildim ama mahkeme henüz başlamadı. İşyeriminde bundan haberi var. Sorum şu, İşveren sanık olduğumu bahane ederek iş akdimi fesh edebilirmi? Ederse kıdem ve ihbar tazminatımı alma yada işe iade davası açma hakkım varmıdır? Sanık olmak fesih nedenimidir? Teşekkürler
Cevap: İş Akdinin Feshi.. Sanık olmak
Alıntı:
zorg rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Bir davada olayla bağlantım olduğu düşüncesi ile sanık olarak gösterildim ama mahkeme henüz başlamadı. İşyeriminde bundan haberi var. Sorum şu, İşveren sanık olduğumu bahane ederek iş akdimi fesh edebilirmi? Ederse kıdem ve ihbar tazminatımı alma yada işe iade davası açma hakkım varmıdır? Sanık olmak fesih nedenimidir? Teşekkürler
Sanık henüz yargılanması bitmemiş ve hakkında kesin hüküm verilmemiş kişidir.Bu nedenle işverenin iş akdine son vermesi kanımca kötü niyetli bir durumdur.
yani bu haksız nedenle işten çıkarmamıdır? Teşekkürler
Sanık olarak yargılandığınız davanın işyeriyle olan ilgisine göre durum değişiklik arz edebilir. Şayet işyerini zarara uğratan bir suç dolayısıyla sanık olarak yargılanıyorsanız, iş sözleşmeniz davanın neticelenmesi beklenmeden feshedilebilir. Olayın işyeriyle ilgisi yoksa, yargılanıyor olmanız feshe gerekçe teşkil etmez.
Alıntı:
Av.Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
Sanık olarak yargılandığınız davanın işyeriyle olan ilgisine göre durum değişiklik arz edebilir. Şayet işyerini zarara uğratan bir suç dolayısıyla sanık olarak yargılanıyorsanız, iş sözleşmeniz davanın neticelenmesi beklenmeden feshedilebilir. Olayın işyeriyle ilgisi yoksa, yargılanıyor olmanız feshe gerekçe teşkil etmez.
Katılıyorum.
Cevap: İş Akdinin Feshi - Sanık olmak
Alıntı:
Peki işyeri ile ilgili olsaydı kıdem ve ihbar tazminatlarımı vermek zorundamıdır?
Alıntı:
zorg rumuzlu üyeden alıntı
Peki işyeri ile ilgili olsaydı kıdem ve ihbar tazminatlarımı vermek zorundamıdır?
Suçun ne olduğunu bilmeden bu konuda yorum yapmak hatalı olur. Şayet suç işveren lehine haklı fesih hakkının doğumuna yol açıyorsa kıdem ve ihbar tazminatı ödenmez. Aksi halde anılan tazminatların ödenmesi gerekir.
Alıntı:
Suçun ne olduğunu bilmeden bu konuda yorum yapmak hatalı olur. Şayet suç işveren lehine haklı fesih hakkının doğumuna yol açıyorsa kıdem ve ihbar tazminatı ödenmez. Aksi halde anılan tazminatların ödenmesi gerekir.
İsterseniz konuyu kısaca özetleyeyim. Ben özel bir bankada teknisyen olarak çalışıyorum. Görevim atm cihazlarının tamirlerini yapmak. Ocak 2009 da abim bu bankaya ait bir kaç şahsın adına kredi kartı çıkarmış ve kullanmıştır ve şu an tutukludur. Savcı Bey benim aynı bankanın personeli olduğumu bildiğinden olayla ilgili bağlantılı olduğumu düşünmüş olsa gerek ki benide aynı davada sanık olarak gösterdi. Ben ocak 2009 dan bugüne kadar bankada çalışmaya devam ediyorum. İşyerim zaten durumu ilk günden beri biliyor. Geçen hafta iş akdimin fesh edileceğini öğrendim ama hangi sebepten ötürü bilmiyorum henüz fesih elime geçmedi. Eğer ki sanık olmam yüzünden ise sebep bu sizce geçerli bir sebepmidir? Sonuçta benim bu olayla hiçbir bağlantım ve bağım yok. Ayrıca suç bireyseldir abimin işlediği bir suç yüzünden beni sorumlu tutamazlar diye tahmin ediyorum. Ayrıca dava sonunda benim suçsuz olduğum kesinlikle anlaşılacaktır ama bu süreçte iş akdimin feshi ne gibi sonuçlar doğurur? Teşekkürler.
Bir avukatınız var mı?
Anlattığınız kadarıyla iş sözleşmenizin feshinden öte çok daha zor bir suçla suçlanıyorsunuz ve görünen o ki durumunuz hiç iç açıcı değil.
Dışardan bakın ve düşünün;
biri banka atmlerinden sorumlu,
o birinin kardeşi o bankanın kredi kartlarını kopyalamakla suçlanıyor!
Savcı, hakim, banka, komşu... herkes ilk anda aynı şeyi düşünecektir.
Tazminatlarla ilgili sorunzun cevabı ise, hayır , bahedilen suçlama nedeniyle yapılacak fesihte tazminatlarınız ödenmek zorunda değildir.