İşten çıkarılma, Tazminat
Merhaba,
Devletin bir kurumunda taşeron aracılığıyla işçi olarak çalışıyorum.Çalıştığım kurumun binası yıkılacağı için iş yerimiz kapanıyor.Sözleşmeye başlı olarak bizde yılbaşı itibariyle işten çıkarılıyoruz.Merak ettiğim kısım ise ;
Taşeron firma il genelinde bize çalışabileceğimiz başka bir yer gösterdiğinde ve biz bu iş yerine çalışmak için gitmediğimizde tüm tazminat haklarımız biter mi ?
Not : Bu taşeron firma 5 senedir temizlik ile ilgili ihaleyi alıyor.Hersene yılbaşına yakın girdi çıktı yapıyor.Vereceğiniz bilgileri buna göre yazarsanız sevinirim.
Yardım etmek için soracağınız başka birşey varsa cevaplayabilirim.
Cevap: İşten çıkarılma, Tazminat
Kağıt üzerinde yapılan girdi-çıktı işlemlerinin herhangi bir hukuki değeri yoktur.
İşvereninizin önerdiği yeni iş/işyeri sizin için daha güç koşullarda çalışma anlamı taşıyor mu? İş sözleşmenizde işin/işyerinin değiştirilebileceğine ilişkin herhangi bir hüküm var mı?
Evet ben bir ilçedeyim ve önerecekleri iş yeri il merkezinde olacak.Arada 60 kilometre yol var.
Alıntı:
Hyper-Ft rumuzlu üyeden alıntı
Evet ben bir ilçedeyim ve önerecekleri iş yeri il merkezinde olacak.Arada 60 kilometre yol var.
İş sözleşmenizde işin/işyerinin değiştirilebileceğine ilişkin herhangi bir hüküm var mı?
Evet var, tam hatırlamıyorum ama sanırım vardı.