-
Tapu ve Vekalet
slm arkadaslar, biz almanyadayiz.bizim turkiyede bir arsamizin uzerinden bu sene biz almanyadayken devlet karayolu gecirmis ve arsani buyuk bolumunu almis. arsa sahibi babam. babam yatalak yerinden kalkamiyor.konusma zorlugu var. bu arsa icin turkiyede mahkemeye basvurmam gerek .yalniz arsa babamin uzerie oldugundan nasil bir seyle karsilasacagimi bilmiyorum. nasil bir yol izlemem gerektigini bilen varsa aciklarsa cok sevinrim. halen almanyadayiz.ve 3-4 aylarda donmeyi dusunuyoruz izine? tskler...not(babamda almanyada su an)
-
Cevap: Tapu ve Vekalet
Kamulaştırma yaptıysa size ilan yoluyla bildirmiş olabilir.Kamulaştırma miktarı ilgili bankaya yatırılmıştır.Bu nedenle siz Kamulaştırma yapılmış mı yoksa kamulaştırmasız el mi atılmış ilgili tapu müdürlüğünden ve Karayollarından bilgi alıp ona göre hareket edin.
Babanızın vereceği vekalet ile işlemleri takip edebilirsiniz.
-
hicbir bankaya yatirilmamistir. cunku banabir ilan gelmedi.onlar kafalarina gore yapmislar. benim simdi nereyi arayip bilgi alma gerek. ?birde almanca vekalet begesi (mahkemeden) turkiyerdede gecerliligi varmi =?ikincisi ise zaman asimina ugrama olasiligi varmidi bunu spoylerseniz cok sevinirim..
-
Merhabalar, öncelikle babanıza geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Bahse konu hukuki meselede üç alternatif olabilir. Öncelikle durumun araştırılması gerekmektedir. Devlet karayolu geçirmiş demektesiniz. Karayolunu genellikle Karayolları Genel Müdürlüğü yapmaktadır. Ancak ilçe belediyesinin ya da Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu bir yol da olabilir. Kamulaştırma işlemi yapılmış olabilir. Bir ihtimal kamulaştırma işlemi yapılmaksızın, kamulaştırmasız el atma diye tabir ettiğimiz usulle de yol yapılmış olailir. Bir başka ihtimal de imar uygulaması neticesinde arsanızın bir kısmı bedelli ve/ya bedelsiz alınmış da olabilir. Öncelikle ilgili kurumu tespit edip durumun araştırılması ona göre hukuki bir yol takip edilmesi gerekmektedir. Gayrimenkul hukuku alanında uzman bir avukattan yardım almanızı önermekteyiz. Babanızın Almanya'dan konsolosluk vasıtasıyla vekalet vermesiyle bu işlerin yürütülmesi mümkündür. Eğer kamulaştırma işlemi yapılmış ve ilanen tabligatla işlem tamamlanmış ise bedel artırımı davası, kamulaştırmasız el atma yapılmış ise kamulaştırmasız el atma ve tazminat davası, imar uygulaması yapılmışsa da düzenleme ortaklık payı dediğimiz kısma ilişkin fazla pay alınmışsa fazla payın bedelinin artırılmasına ilişkin bir dava açılabilecektir. En sağlıklı yol tapu bilgileriyle ilgili kurumdan meselenin araştırılıp netleşmesi neticesinde ortaya çıkacaktır. Saygılarımla.