Üniversitede hakkımda açılan soruşturma
Üniversitede bir arkadaşımla tartışma yaşadım.Bana karşı hakaret etti ve gereksiz yere sesini çok yükselterek ağladı ve fenalaştı(!). Daha sonra gidip dilekçe yazmış ve kendisinin üstüne yürüdüğümü,el kaldırdığımı söyleyerek şikayette bulunmuş.Kendisine bırakın el kaldırmayı hakaret dahi etmedim.Yalnızca sesini yükseltip ortalığı ayağa kaldırdığı için tam gideken geri dönüp susmasını etrafın rahatsız olduğunu ifade ettim.İşin kötüsü sınıfta yalnızca onun 4 arkadaşı vardı.Ne yapmam gerekiyor,bu benim disiplin suçu almama neden olur mu,benden savunma isterler mi ya da ben kendim gidip yazmalı mıyım?
Cevap: Üniversitede hakkımda açılan soruşturma
soruşturma açılabilir sizden savunma isterlerse olanı olduğu gibi yazarsınız... haketmediğiniz bir ceza aldığınızı düşünürseniz itiraz hatta dava hakkınız olacaktır...
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Peki böyle bir durumda ceza alma ihtimalim var mıdır?Sonuçta olmamış bir olay ve tamamen iftiradan ibaret.İdari yargı yolunda alınan ceza açısında bir değişiklik olur mu?
ben bir ceza çıkacağını sanmıyorum... çıkarsa da en fazla uyarı çıkar...
idari yargı ile ceza kararı kalkabilir tabiki haklılığınızı kanıtlarsanız
Haklılığımı kanıtlamam yalnızca tanıklar sayesinde olabilir bu durumda sanırım ve benim yalnızca te bir tanığım var bir de ayrıca güvenlik görevlisi bir bey var fakat tanıklık edeceğini sanmıyorum.Uyarı almak istemiyorum çünkü yaptığım bir yanlış yok yapılan ağır tahriklere rağmen.Fakat bunu nasıl ispat edebileceğimi bilmiyorum.Şu ana kadar ne bir hocayla ne de bir başka öğrenciyle tartışma yaşamadım ve hocalarımın üstünde de iyi bir izlenimim var bunun etkisi olabilir mi?
tabiki bütün bu hususlar olumlu bir kanaat oluşması açısından önemlidir..
ama kesin şu olur demek imkansız
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.Umarım haklılığım en kısa zamanda ortaya çıkar.
Öğrenci Disiplin Yönetmeliği gereğince eğer hakkında disiplin soruşturması açılmasına karar verilirse sana tebliğ edilmeli ya da gözken bir yerde ilan edilmesi gerekli. Böyle bir durumd da savunman zabıt altına alınır ve sana imzalatılır. (Haklı olsan bile) başka ekleyeceğin bir şey var mı diye sorduklarında ya da konuşmanı bitirmeden özür dilediğini küçük bir şeyin bu duruma geleceğini tahmin etmediğini pişman olduğunu vs. belirtmende fayda vardır.
Bildirilmeden hakkında bir karar verilirse http://www.istanbul.edu.tr/genel/ida...i/disiplin.htm disiplin yönetmeliğini inceleyip itirazını vaktinde yapman gerek.
Hiçbir şey çıkmadı olaydan =) . Herkese teşekkürler.