Evde sonradan ortaya çıkan kusur
Merhaba,
1 yıldır oturduğum evin duvarlarında giderek büyüyen çatlaklar oluştu. Evi tuttuğum sırada bunlar yoktu. Eskiden de bu çatlaklar oluşmuş ve üzerleri kapatılmış, benim bundan bilgim yoktu. Evi değiştirmek istiyorum ya da ciddi bir tadilat gerekiyor. Ev değiştirme taşınma masraflarını karşılayacak durumum yok. "Sen onarımı yaptır kiradan mahsup et" derseniz onu da karşılayamam maalesef. Ayıplı şekilde kiraya vermek doğru mu? Bu durum bilsem tutmazdım yani mağdur edildim. Haklarım nelerdir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler
Cevap: Evde sonradan ortaya çıkan kusur
Alıntı:
Gulsen15 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
1 yıldır oturduğum evin duvarlarında giderek büyüyen çatlaklar oluştu. Evi tuttuğum sırada bunlar yoktu. Eskiden de bu çatlaklar oluşmuş ve üzerleri kapatılmış, benim bundan bilgim yoktu. Evi değiştirmek istiyorum ya da ciddi bir tadilat gerekiyor. Ev değiştirme taşınma masraflarını karşılayacak durumum yok. "Sen onarımı yaptır kiradan mahsup et" derseniz onu da karşılayamam maalesef. Ayıplı şekilde kiraya vermek doğru mu? Bu durum bilsem tutmazdım yani mağdur edildim. Haklarım nelerdir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler
Kiralanan yer sonradan ayıplı duruma gelirse kiracı, mal sahibinden ayıpların giderilmesini, kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim yapılmasını ya da zararının giderilmesini isteyebilecek. Önemli ayıp durumunda kiracının sözleşmeyi fesih hakkı saklı olacak.
Kiracı, mal sahibinden kiralanan yerle ilgili ayıbın uygun bir sürede giderilmesini isteyebilecek. Bu sürede ayıp giderilmezse kiracı bu ayıbı mal sahibi adına gidertebilecek ve bundan doğan alacağını kira bedelinden kesebilecek.