Eski döneme ait aidat borcu
hukukçu arkadaşlar bir sorum olacak
ben 10 yıl boyunca aidatı kaçırmadan ödedim fakat çoğu komşum aidatı ödemedi ve ben bunu biliyiyordum.
yönetici değişti ve ben de yeni seçilen yöneticiden itibaren aidatı ödememeye başladım. O yöneti döneminde aylık 10 tl den sadece temizlik gideri yapılmış.
Nisan 2009 yılında yöneticimiz yeniden değişti ve ben aidati vermemeye devam ettim. 6 ay yöneticiyle aynı apt. oturduk. Ekim ayında Evimi Satıım.
2 gün önce arayıp parayı vermessem beni icraya vereceğini söyledi.
şimdi merak ettiğğim şey şu :
1-)benim yöneticiğe vermekle zorunlu olduğum tutar 60 tl midir? (sadece temizlik gideri yapılmış apartmanda)
2-)bana başka ne yaptırımı olabilir?
3-)başka birinden para almazsa ben bunu dava edersem yaptırımım ne olur?
acil cevaplarsanız sevinirim
Cevap: Eski döneme ait aidat borcu
Maliki olduğunuz konut, kooperatif yönetimi ya da site yönetimi tarafından yönetiliyor ve aidatlar ile ilgili alınan genel kurul/kat malikleri kurulu kararı varsa her üye veya malik buna uymakla yükümlüdür. Aidatı ödemediğiniz her ay için, yönetim tarafından belirlenmiş ve kararı alınmış oranda aylık gecikme cezasını aidatla birlikte ödemek durumundasınız. Kötü örnek emsal olmayacağı için, komşularınızın aidat ödememesi onları bağlar. Ödemelerinizi elden yapıyorsanız her ay için, imzalı, kaşeli, seri numaralı ve açıklamalı gider pusulası almanız gerekir.