Hastaneye sevk edildim ama doktor bakmadı bile itiraz hakkım var mı?
Çok acil olarak cevap almam gerekmekte yardımcı olursanız sevınırım. Erkek arkadasım gecen hafta askere gıttı ve belinde ciddi 4 tane fıtık var. bu bı hafta ıcınde nüksetti ve çok ağrısı olduğunu söleyip sevk istemiş bugün hastaneye gitmiş ancak doktor ne röntgen ne de mr çekmiş ellememiş bile ve hiç bişeyin yok diyip yollamış. onun dışında sol kolunda 2 kırık ve çıkık var geçirmiş olduğu bi trafik kazası sonucu. sivilde yaptırdığı raporlardada ciddi seviyede olduğu görülüyor ve bu onu çok zorluyor.. doktorun verdiği sonuca itiraz etme hakkı var mı? Ve itirazını nereye bildirmeli yardımcı olursanız sevinirim.:(
Cevap: Hastaneye sevk edildim ama doktor bakmadı bile itiraz hakkım var mı?
Evet itiraz hakkı var ama askerdemi arkdşınız yoksa askere daha gitmedimi daha tam anlayamadım askere gitmemişsse var askere gitmişsse tekrar orda bulunduğu kimden izin alıyorsa ona söylesin herhalde sağlık herşeyden önemli pes doğrusu.
öncelikle cevap verdiğiniz için teşşekür ederim askere gitti ve orada muayene etmişler yani sözde muayene doktor ellememiş bile.. böyle birşeyden muafiyeti söz konusu olabilir mi?
beni bilgilendirebilicek birileri var mı ? bu durum benı cok uzuyor.. :(
tam bir bilgim yok ama, komutanı vs. üst rütbeli bir kişiye durumdan haberdar edilmesi lazım. ordanda gataya sevk edilir büyük ihtimal. tamir oluyosa tamir edip gönderirler geri, olmuyorsa çürük raporu verilir ve askerliği sonlandırılır diye tahmin ediyorum. ama herkezi gataya gönderecek halleri yok, o yüzden durumunun gerçekten ciddi olması lazım. ve bu durumdan haberdar birilerinin olması lazım. yoksa belim ağrıyo abi diyerek ordaki doktora gittiyse doktor tabi bakmaz çünkü oraya beli ağrımayıpta ağrıyo diye giden çok kişi görmüştür o doktor. ciddi bişey varsa zaten farkedilirdi diye düşünüyorum, o haliyle spor felan nasıl yapıyor, yaparken nasıl bayılmıyor. dışarı "durumum ciddi gerçekten kötüyüm" diye sinyal vermesi lazımdı. kolundaki kırıkla çıkıkla nası yaşıyor o adam belinde 4 fıtık kırık çıkık, ölmüş bu arakdaş... askere nasıl alınıyor? hem bu olaylar muayne sırasında neden bahsetmemiş? iki kere muayne olması lazım bi askerlik kaydı yapılırken, birde alınırken. orda soruyorlar bir şikayetin varmı diye. ozaman kırığı çıkığı yokmuydu. yani bunlar düşündürücü konular.
ehtt muayene oldu dediğiniz gibi girmeeden öncede oldu ama askere girince sevk alırsınz orda bakarlar diyip sallamışlar durabiliyor ama dayanamadıgını söylüyor.. yaklaşık bir haftadır spor yapmıyor komutanı izin vermiş bu yüzden şuan agrısı pek yokmuş ama en ufak bir ağır çalışmada ağrıları dayanılmaz oluyormuş.. kırık var ama suan kırık değil önceden oluşmuş bir kırık ve o da yüklenince rahatsız ediyor onu söylemek istediğim oydu..
hiç şaşırmadım, enteresan bi ülkede yaşıyoruz, herşey olabiliyor. bi şekilde sevk alması lazım, nasıl bilmiyorum henüz bende okulum nedeniyle askere gitmedim ama biraz araştırmışlığım var, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. inşallah daha bilgili biri cevap yazarda, sorununuz çözüme ulaşır...
Teşekkür ederim yine de. Ama sanırım cevap verebilicek kimse yokk
bi şekilde dilekçe vererek tekrar bir sevk olmalı diye düşünüyorum
daha önce raporu veya tanısı konmuş ve tedavi önerilmişşe tekrar viziteye çıksın kimse bu riski göze alamaz tedavi yapmaları lazım ama askeri hastene bölge hastanesi değilse mr istiyemez doktor ama muayene yapması sarttı ii cesaet etmiş askeri hastane ve kıtalarımızda muazzaf(asker kökenli) dr kalmadı nerdeyse
çoğunluk astgm onlarda ikigün sonra gideriz diolar sallıolar muazzaflar da hiç bakma taraftarı değil kurum çok yıprattı bizleri yunan ordusuna çalışıyoruz sanki genede hastalığıyla ilgilenilmemesi etik değil en iyi secenek aynı şikayetlerle tekrar sevk alması dediğiniz gibiyse basit fizik muayenede bile belli olur sonrası hastalığın ciddiyetini belirlemek