-
İş kontratı
merhaba
benim dataylı bir sorum olucak biraz karışık inşallah anlatabilirim.
eşim güzellik uzmanı bir güzellik salonuyla yaptığı iş görüşmesinde şöyle bir teklif almış. güzellik bölümünü sana kiralayalım ayda sadece 500tl kira ver bu iş senin kendi işin olsun demiş dükkan sahibi. dışardan bakıldığında güzel bi teklif gibi gözüksede risk çok fazla çünki dükkan sahibi müşterinin ayağı alıştıktan sonra bizi kapı dışarı edip 2 eleman alıp işe devam etme şansı yüksek ben bunu kendisine söyledim sözleşme yaparız dedi ama sözleşme nasıl olacak içinde neler olacak sözleşme süresi bitiminde sözleşmeyi uzatmak istersem zorluk çıkartırsa nasıl üstesinden gelicez yada 1 sene sonra kira 5000 lira kardeşim yoksa güle güle derse ne yapıcaz oldu işler olmadı zarar ettim 1 sene sonunda ve ayrılmak istedik yok işte 1+3 yıllk sözleşmemiz var ben bırakmadan gidemezsin derse gidebilecezmi ha adamı yarı yolda bırakmıycaz şu şekilde ilk deneme 1 yıllk olucak işler yolunda giderse devam edicez 3yıl daha kontrat yeniliycez ama yani 1yıl bu işte varız 1yılın sonundaki performansa göre 3yıl düşünüyoruz ama adam baktı işler iyi dedi ben imzalamıyorum derse ne yapıcaz bu söylediklerimle ilgili yorumu olan yada elinde benzer bi sözleşmesi olan varsa lütfen yardım etsin
-
Cevap: iş kontratı
Eşiniz çalışan mı olacak ,yoksa işveren mi?
Bağımsız olarak vergi ilişiği açacakmı ,açmayacak mı?
-
eşimi o dükkan üzerinden sigorta yapıcaz ama primini biz ödeyecez isterse başka bir eleman çalıştırabilecek bütün masrafları bize ait olucak yazar kasa vergi levhası hiç bişey almıycaz sadece ayda 500 lira vericez o bölümü biz işleticez başka hiç birşeye karışmıycaz vergi ilişiği nasıl oluyo onuda hiç bilmiyorum ama onuda yapabiliriz
-
Başka çalıştıracağınız elemanların sigortası, işvereni kim olacak?
Vergi ile ilşik kurarsanız Bağkurlu olursunuz.
-
o zaman vergi ilişiği kurmuycaz diğer çalıştıracağımız elemanların sigortasıda dükkan sahibi üzerinden gösterilecek
-
Yapmanız gereken , işinize, durumunuza, isteklerinize göre bir sözleşme hazırlanması için avukatınızdan destek almanızdır.