Ayıplı mp3 çalar iade sorunu
Yaklaşık 20 gün önce izmir karşıyka olbim eketonik mağzasından nakit olarak aldığım mp3 çaları 1 gün kullandıktan sonra kulaklığı bozuldu ancak ben ürünü mağzaya garantiye gönderilmesi için bırakmak gibi bir hata yaptım.
ürünü iade etmeyi düşünemedim.
Şimdi ise kulaklıkla beraber mp3 çalarıda izmirden istanbula yetkili servise göndermek istiyorlar buda tam olarak 1 ay sürecek
kısaca satın aldığım bir ürünü kullanamadan servislerle uğraşmak ve beklemek zorunda kalıyorum
Ürünün kutusu,kitapçıkları,faturası mevcut ayıplı olduğu için bu şekilde ürünü iade etme şansım varmı?
Satın aldığım olbim mağzası bana ürünü iade alma yetkisinin kendilerinde olmadığını söylüyor yetkili firma toptancı yani sony ile muhattap olmam gerekirmiş bu doğrumudur?
SAYGILAR
Cevap: ayıplı sony mp3 çalar iade sorunu
Doğru değildir.Satıcı da üreticide her ikisi sorumludur.
İkinci husus siz arızanın giderilmesini seçmişsiniz.İadeyi seçmemişsiniz.Ürünü teslim edip tamir edin,demişsiniz.
sonuç olarak ben bu ürünü ayıplı olduğu için iade edemezmiyim
şu saatten sonra ne yapmam gerekir?
Ürünün gelmesini bekleyin.Daha sonra ortaya çıkacak problemlerde durumu değerlendirirsiniz.Servisle ilgili her türlü belgenizi saklayın.Garanti belgesindeki maddeleri okuyun .En ufak bir ihlalde hakkınız olan talebi yaparsınız.