İstifa ettikten sonra ihbar süresi dolmadan işten cıkarılma
Merhaba,
Merhaba 5-01-2009 tarihinde işe başladım ve
11-12-2009 tarihi itibariyle 11-01-2010 tarihinde geçerli olmak üzere istafımı verdim.
Fakat şirket 11-01-2010 tarihi gelmeden beni çıkarmak istemekte, bende ancak bu tarihte çıkarsam izin paramı alabileceğim.
Eğer beni istifa ettigim tarihten erken cıkarırlarsa ne gibi bir hakkım olacaktır.
Simdiden Tskler
Cevap: İstifa ettikten sonra ihbar süresi dolmadan işten cıkarılma
İhbar süresiniz içinde işveren tarafından ihbar süreniz dolmadan sözleşmeniz feshedilirse, bu durumda işveren tarafından sözleşmeniz feshedilmiş olacağından, ihbar tazminatına ( her halukarda izin paranızla aynı seviyede veya fazlası olacaktır ihbar tazminatınız) ve 1 yılı aşan çalışma süreniz varsa kıdem tazminatına hak kazanırsınız.
cevabınız icin tskler
peki bu süre zarfında beni cıkardıkları gun olan haklarımmı dikkate alınacaktır yoksa ihbar süremin sonundaki gunmu?
ayrıca ihbar süresi olarak dikkate alınacak olan süre sanırım 6ay-1.5yıl arası olduğu icin 4 hafta olacaktır değilmi?
Tşkler
İlişiğinizin kesildiği gün dikkate alınması gerekir.
Sizin istifanız bildirimdir, ihbar süreniz sonunda sonuç doğurur, o tarihe kadar sözleşmeniz aynı şartlarda devam eder.
Bu süre içinde işveren fesih hakkını kullanmak isterse, bildirimsiz derhal fesih durumunda ihbar tazminatınızı, kıdem tazminatınızı varsa diğer ücretlerinizi , sözleşmenizin feshedildiği gün itibariyle hesaplayıp ödemek durumundadır, ödenmezse iş mahkemesinde dava açarak alabilirsiniz.
yardımlarınız icin tskler