erneza rumuzlu üyeden alıntı
hocam çok teşekkür ederim ilginiz için yani bana gelen tebligatı çözemedim ben. daha açıklayıcı olması bakımından kararı buraya yazayım.
T.C.
GAZİANTEP
1.İDARE MAHKEMESİ
ESAS NO:2009/....
YÜRÜTMENİN DURDURULMASINI İSTEYEN (DAVACI):A.....E....
KARŞI TARAF (DAVALI):..........vALİLİĞİ
İSTEMİN ÖZETİ : ...Defterdarlığı ....Malmüdürlüğünde Muhasebe Memuru olarak görev yapan davacının eş durumu nedeniyle ...... iline naklen tayin talebinin zımnen reddine ilişkin işlemin; hukuka aykırı olduğu iddiasıyla iptali ve yürütmesinin durdurulması istenilmektedir.
TÜRK MİLLETİ ADINA
Karar veren Gaziantep 1.İdare mahkemesince işin gereği görüşüldü:
2577 sayılı İYUK'un 27.maddesinin 2.fıkrasında idari mahkemelerin, idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğması ve idari işlemin açıkca hukuka aykırı olması şartlarının birlikte gerçekleşmesi durumunda, gerekçe göstererek yürütmenin durdurulmasına karar verebilecekleri hükme bağlanmıştır.
Dosyanın incelenmesinden, olayda yukarıda anılan kanun hükmünde öngörülen şartların gerçekleşmediği anlaşıldığından, yürütmenin durdurulması isteminin reddine, tebligatın tamamlanmasına, kararın tebliğinden itibaren 7 gün içinde G.Antep Bölge İdare Mahkemesine itiraz yolu açık olmak üzere 25/11/2009 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
dipnot olarak belirteyim dava açılma tarihide 16/11/2009.