Zararından daha fazlasını talep etme ve tazminat davası
öncelikle iyi akşamlar,benim sorum ve sorunum şu;
bugün bir mağazadan alışveriş yaparken elimdeki oje yere düştü ve o sırada orada yere çökmüş olan bir bayanın ceketine sıçradı,ben hemen özür diledim isteyerek olmadı dedim ve silmeye çalıştım mağaza çalışanları pamuk falan getirdi,asetonla silindi fakat geçmediğini iddia etti,hakaret etmeye başladı,tamam dedim kuru temizlemeye verelim yine geçmezse nerden aldıysanız gidelim aynısı alalım neyse hasarı ödeyeyim dedim,bu sefer kadın başladı hem hakaret edip hem tehdit etmeye çok pahalı bir ceket burdan almadım onu başka yerden aldım aynısı bulamam ben,tazminat davası açacağım sana,hakaretler başka tehditler,zorla telefon numaramı adresimi aldı vermezsem başka bi şekilde beni bulacağını söyledi,bütün bu hakaret ve tehditler 1 saati buldu,lütfen teyze bakın 7 aylık hamileyim ayakta duramıyorum sinirden gerildim,kramp girdi bırakın gideyim dedim telefon numaramı aldınız ararsınız dememe rağmen beni kaçmakla suçladı hamile olmamakla suçladı..ben mağazadan çıkarkende arkamdan bağıra bağıra nereye kaçarsan kaç evinide bulurum senide bulurum gerekeni yaparım gibi bir tehdit daha savurdu..Bu durumda başta bütün iyi niyetimle temizletmek ve zararını ödemek istediğim halde hakaret ve tehditlere maruz kalmam ve bu sebebiyetle fiziksel ve ruhen zarar görmem nedeniyle hiç bir şey yapmamak niyetindeyim,bu durumda herhangi bi hak iddia edebilir mi?
benim ne yapmam gerekli?
şimdiden teşekkürler :(
Cevap: Zararından daha fazlasını talep etme ve tazminat davası
Sayın avukatlarımızdan online olan biri beni aydınlatabilir mi?
Dünden bu yana bakıyorum fakat hiç kimse bir cevap yazmamış benim soruma,merak ediyorum acaba diğer forum üyeleri gibi mesajımda açık açık hakaretleri yazmadığım için mi,yada türkçeyi bir eğitimci olarak düzgün kullanmaya çalıştığım ve dolayısıyla forum kurallarına uyduğum için mi,hiç bir avukat ve hukukçu benim sorunuma değinmemiş,doğrusu merak ve hayret içerisindeyim.
Siz kasten değil kusurlu olarak böyle bir olaya neden olmuşsunuz.Karşı taraf size hakaret ederek ,tehdit ederek suç işleyemez.Bu nedenle savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Bunun dışında o da size yönelik elbiseden doğan zararını ,yada tekrar lekesiz hale gelmesi için gelemiyorsa yenisi için de dava açabilecektir.
Ne değerli elbisesi varmış, Kutup ayısı derisinden mi yapılmış?
:) zaten başta kumaş olan ceketi ben alttan aldıkça,tamam zararınızı öderim dedikçe deri cekete dönüştü,teşekkür ederim cevapladığınız için.Aramadı zaten belkide utanmıştır,1-2 damla şey için hamile bir bayana yaptığı rezillikten,dahası sinirden bebeğime birşey olsaydı o bunun bedelini nasıl öderdi acaba?
Teşekkürler..
Alıntı:
anemonn01 rumuzlu üyeden alıntı
Dünden bu yana bakıyorum fakat hiç kimse bir cevap yazmamış benim soruma,merak ediyorum acaba diğer forum üyeleri gibi mesajımda açık açık hakaretleri yazmadığım için mi,yada türkçeyi bir eğitimci olarak düzgün kullanmaya çalıştığım ve dolayısıyla forum kurallarına uyduğum için mi,hiç bir avukat ve hukukçu benim sorunuma değinmemiş,doğrusu merak ve hayret içerisindeyim.
Hangi hakaretler yazılmış ve o nedenle cevap alınmış merak ettim.Farkındaysanız site bu kadar kalabalık olmasına rağmen güzel bir Türkçe ve uslubla yazılmış..Yazmayanlar ise önce uyarılıyor devamı halinde site dışında kalıyorlar..
Belki büyük harfle yazmamışsınız, imla hataları kullanmamışsınız ama adeta bağrırmışsınız..