Şubat tecilimden önce yurtdışı..ne yapmalıyım?
merhabalar
84 doğumluyum şubat 2010 a kadar tecilliyim, tecil hakkım da yok..
uzun zamandır amerikaya gitmek orda yaşamak istiyordum vize alamamıştım fakat bir mucize oldu 10 yıllık turist vizesi aldım.
paralı askerlik şartı kazanabilmek için amerika da ne yapmalıyım ki önce askerliğimin tecilini uzatayım
sonra da 3 yıl orada kalıp dönünce paralı yapabileyim? a
amerika da hayat kurmak istiyorum nişanlım orda okuyor bende ardına düşüyorum
lütfen yardım..
Cevap: Şubat tecilimden önce yurtdışı..ne yapmalıyım?
hocam bilidğim kadarıyla orda bir firmada ne biliyim bi şirkette işe girip bu adam benim işimde çalışıyor diye konsolosluğa kağıt verilmesi gerekiyor ve 3 yıl kesinlikle türkiye ye girememen gerekiyor diye biliyorum onun ardanda 15.000 $ yada € gibi bi mebla ödemen gerekiyor sonrasında yanlış hatırlamıyorsam 22 gün bedelli askerlik yapıyorsun
Cevap: Şubat tecilimden önce yurtdışı..ne yapmalıyım?
biraz yazina karsili düzeltme yapayim,türkiye gelebilir ama 6 aydan fazla tr de kalamas ,bedeli 5bin150euro odiycek ,ama 3 sene yurd disinda calisma si lazim bedeliyi haketmek icin ,ve 21 gün askerlik yapacak,askerlgini yaptikdan sonra 42 yasina kadar temeli dönemez tr ye tr giris yaptikdan sonra 6 ayi gecirmiycek gecirirse parasini geri verirler ve yeniden askerlik yaptirirlar ,sarkici kubat in basina geldi ,arastira bilirsinis