Komando uzman çavuşluktan ayrıldım hakkımı nasıl arıyabilirim
Merhabalar,
Ben 2008 2. dönem olarak kkk piyade komando uzman erbaş olarak tsk ya girdim. Komando kursumuz 2009 nisan ayının 27 sinde Isparta Eğirdir Dağ. Kom. Okl. da başladı. Eğitim süremiz 3 ay ve bu 3 ayın 3/1 i kadar eğitime katılmazsan (herhangi bir sağlık sorunundan dolayı) kurs kaybetmiş oluyorsun ve diğer kursa kadar orda geçici olarak çalışıp diğer dönemin kursuna katılıyorsun. Arada bi 6 ay kadar boşluk olmuş oluyor. Ben kursumun 2. ayı bittikten sonra bir intikal eğitimi sırasında sol dizim döndü ve bağları kopardım. 01.07.2009 tarihinde hastaneye yatırıldım 03.07.2009 tarihinde ameliyatım gerçekleşti ve 08.07.2009 tarihinde 60 gün istirahat ile taburcu oldum.
Kurs kaybettiğim için 60 gün istirahatim sonunda tekrar birliğime katılıp diğer dönem gelene kadar geçiçi olarak orda kalacağım zannediyordum ve hemde bu şekilde ayağımıda toparlıyacağımı düşünüyordum. Zaten dokturum biraz geç iyileşecek bir ameliyat dedi bacağımın kas yapısı eridiği için sürekli egzersiz felan çalışmam gerekiyordu. İstirahatimin bitmesine 15 gün kala evimdeyken birliğimden idari işlerden komutanım aradı ve sorunlar bundan sonra başladı.
Dizimin durumu hala kötü olmasına rağmen komutanım bana Ispartaya ivedi bi şekilde gelmemi ve hastaneden "komando olur/olamaz" raporu almamı söledi. Bende dizimin durumunun kötü olduğunu rapor işlemleriyle uğraşırken dahada kötü olacağını izah ettim bari istirahatimin bitmesini bekleyelim dedim. Biz seni düşündüğümüzden çağırıyoruz dedi bende hemen o günü Ankara dan Ispartaya gittim. Birliğimden hastaneye bi sevk yazdılar 1 hafta 10 gün kadar rapor işlemiyle uğraştım bazı plokinlikler askeri hastanede olmadığı için devlet hastanesine sevk felan bacağım iyice kötü oldu. Kurul sonunda "1 yıl spor istirahatiyle Komando Olur" raporu aldım. Raporu teslim ettiğimde bana yeni dönem kursun Kayseri 1. komando birliğinde olduğunu ve istirahatimin bitmesini beklemeden hemen oraya katılmamı söydiler. Bende ayağımın durumunun kötü olduğu orda ki eğitimlere nasıl katılacağımı söledim. Bana artık bizi alakadar etmiyor dedi bundan sonra oraya bağlı olduğumu söledi. Buarada ordaki kurs 24 ağustosta başlamış ben gittiğimde 15 gün olmuştu.
Kayseriye katıldığımda smk olduğu için tekrar askeri hastaneye kontrole gittim. Dizimde ödem oluştuğunu ve ateşlenme olduğunu yazdılar 3 günde istirahat yazdılar. Ben doktora bu eğitimleri şimdilik yapamadığımı anlattım bana dizinin durumu ortada dedi gereken roparlar zaten verilmiş artık birlik komutanlarının taktiri dedi seni idare etmeleri lazım dedi durumunu anlat felan dedi. Birliğimde komutanlarıma anlattığımda biz sana ayrıcalık tanıyamayız yapacaksan yap yapamıyosan bırak git laflarıyla karşı karşıya kaldım. Sürekli bırak git bırak git baskısından dolayı gözümden yaş gelerek ayrılma dilekçe mi yazdım sözleşmemi fes ettim.
Benim elimde şimdi bütün herşeyin raporları duruyor. İstirahatliyken sevklerim raporlarım vs. şuan yürümemde bi sıkıntı yok tam bükmede ağrı var zamanla azalıyor oda. Acaba dava açıp tekrar dönme gibi bi şansım var mı ? Bu konuyla ilgili nasıl bi yol izleyebilirim. Ankarada ikamet ediyorum. Zahmet edip okuyup yardımcı olacak herkese şimdi den çok çok teşekkür ederim.
Cevap: Komando uzman çavuşluktan ayrıldım hakkımı nasıl arıyabilirim
Tekrardan merhaba
Araştırma yaparken http://www.msb.gov.tr/ayim/Ayim_kara...02000006000002 bu linkte benzer bir davaya rast geldim. Uzman çavuş önce deprem olup evi hasar gören ailesinin yanına gitmek için izin istiyor ve olumsuz cevabı alınca istifasını verip ayrılıyo daha sonra dava açıyor geri istafasının iptali için ve kazanıyor. Ayrıntılar linkte mevcut. Bende ise usulsuz olan bir takım şeyler var istirahatliyken çağırma, kursun başlası 15 gün olmasına rağmen tekrar kursa tayin edilmem vs. bunlar hep elimde belgeleri mevcuttur. Dava açmalımıyım galiba biraz karışık bi durum kimse birşey yazmıyor :)