Cevap: Boşanmada mal paylaşımı
1-olumsuz ,bu olumsuzluk lehinize
2- araba ne zaman alındı.2002 den sonra mı, cevap öyleyse aleyhinize olumsuz
benim 2001 yılında alınmış evim var ve ayrılma safhasındayız halen...3 sene oldu...evde paylaşım olmayacagını biliyorum.. eşim katkı payı davası açmış .sanırım ortak olamayacagını düşündü bu davayı açtı...bana bilgi vweririmisiniz ev paylaşımı olup olmayacaguı hakkında..tewşekkürler
Alıntı:
9.Köy rumuzlu üyeden alıntı
1-olumsuz ,bu olumsuzluk lehinize
2- araba ne zaman alındı.2002 den sonra mı, cevap öyleyse aleyhinize olumsuz
Arabamı 2006 yılında almıştım. Mal kaçırmak gibi bir düşüncem yok, hakkı neyse alsın. Ama ne ile karşılaşacağımı maddi olarak bana nasıl bir külfet getireceğini kısmen de olup bilerek hazırlanmak istiyorum. Çünkü dava değeri 20.000 TL olarak yazmışlar ve evin rayiç değerini belediyeden sorulmasını istiyorlar..
Tekrar teşekkürler...
Alıntı:
pastoral rumuzlu üyeden alıntı
Arabamı 2006 yılında almıştım. Mal kaçırmak gibi bir düşüncem yok, hakkı neyse alsın. Ama ne ile karşılaşacağımı maddi olarak bana nasıl bir külfet getireceğini kısmen de olup bilerek hazırlanmak istiyorum. Çünkü dava değeri 20.000 TL olarak yazmışlar ve evin rayiç değerini belediyeden sorulmasını istiyorlar..
Tekrar teşekkürler...
Evin alımı sırasında eşinizin bir katkısı sözkonusu oldu ise ve eşiniz bu katkısını ispatlayabilrise katkısı kadar payı sizden alır. yada katkısı düşüldükten sonra kalan kısmını vermek sureti ile (siz eğer onun katkısını veremezseniz) evin sahibi olabilir.
Araç bedelinin yarısı eşinizindir. Tasfiye sırasında rayiç bedele bakılır eğer rayiç bedel fatura bedelindne yüksek ise rayiç bedel üzerinden, rayiç bedel fatura bedelinden küçük ise fatura bedeli üzerinden paylaşım yapılır..
Geçmiş olsun..
Alıntı:
beatiful62 rumuzlu üyeden alıntı
benim 2001 yılında alınmış evim var ve ayrılma safhasındayız halen...3 sene oldu...evde paylaşım olmayacagını biliyorum.. eşim katkı payı davası açmış .sanırım ortak olamayacagını düşündü bu davayı açtı...bana bilgi vweririmisiniz ev paylaşımı olup olmayacaguı hakkında..tewşekkürler
2001 yılında almış olduğunuzu söylediğiniz eve, eşiniz bu evin alınmasına bir katkıda bulunmuş sa veya tamirine, yenilenmesine katkı yapmış sa, yapmış olduğu katkı payını yeni Medeni Kanun'da düzenlenen Değer artış payı alacağını ispatlaması koşuluyla tabi ki alacaktır. Ancak, bunu ödemede zorlanacağınızı düşünüyorsanız hakim'den süre ve ya taksitlendirme isteyebilirsiniz. Bu koşullarda da ödemezseniz ancak ve ancak eşiniz bu alacağını cebri icra yoluyla sizden almaya çalışacaktır. Ama aradaki farkı ödeyeyim ev benim olsun deyemez. Bizim hukukumuzda bu durumlarda nakdi ödeme sözkonusudur.