-
Bakaya kalma
öncelikle iyi günler.üniversiteden 2007 yılında mezun oldum ve 2 yıllık tecil hakkımı doldurdum.bu yıl polisliği kazandım ve herşey yolunda giderse 3 ocakta okula başlıcam.ama bu ay askere gitmem gerekiyordu ve ben bakaya kaldım Aralık 25 tarihinde mahkeme açılacağını söylediler.ve bakaya olanların pomem kayıtları yapılmıyormuş bugün öğrendim ve yıkıldım.mahkeme 25 Aralık'ta kesin açılır mı ve ne kadar sürer?cevaplarsanız sevirim.
-
Cevap: Bakaya kalma
Size mahkeme celbi gelmiş olmasın ?
-
askerlik şubesindeki memurun dediğine göre 25 Aralık tarihinde mahkeme açılcakmış.elime ulaşan bir mahkeme celbi yok.bu işler nasıl oluyor onu da bilmiyorum.acaba 25 Aralık tarihinde hakkımızda dava açılması için savcılığa verildiğimizde dava hemen açılıyor mu yoksa savcının isteğine mi kalıyor dava gününü belirlemek?
-
benim istediğim 25 Aralıkta askerlik şubesinin bakaya kaldığım için hakkımda dava açması için savcılığa vermesi ve Aralık 30'una kadar davanın halledilip sonuca varılması.bu mümkün mü?
-
İletiniz açık değil. Sanki bizler sizle yaşıyormuşuzda olaya vakıfmışız gibi bir anlatımınız var.
1. Eğer sizi mahkemeye sevk için 25 aralıkta askerlik şubesine çağırdılarsa
a. Askerlik Şubesi ifadenizi alıp dosya oluşturup savcılığa gönderecek
b. Savcılık dosya tekamül ettiğinde sizin ifadenize başvurup dava açacak yada açmayacak
c. Dava açılırsa Asliye Mahkemesi yoğunluğuna göre görülecek
2. Gıyabınızda a ve b bendleri geçildi de 25 aralıkta ilk duruşma için celp edildiyseniz
a. Mahkemede iddianameniz okunacak kimlik tespitiniz yapılacak ve ilk ifadeniz alınacak
b. Makeme evrakların tekamülü ve istemlerin incelenmesi için ileri tarihe ertelenecek
3. Bakayanın sabit suç olması size ulaşamama gibi nedenlerle (çok ufak bir ihtimal) mahkemenizde bitmiş olabilir 25 Aralıkta tebliğe çağrılıyorsanız
a. karara itiraz edeceksiniz
b. kabulleneceksiniz.
1. ve 2. maddeler altında davanız bitmez. 3. madde gerçekleştiyse bitmiş demektir. Ancak Polis okulları sizin bakayanızı incelerlerse bu üç maddeye de gerek kalmayacaktır.