Eşit olmayan maaş uygulaması
Bir otelde yaklaşık 2,5 yıldır resepsiyonist olarak çalışmaktayım.diğer resepsiyon memurlarıyla aynı işi yapmama rağmen maaşımı bu süre zarfında eksik almaktayım.Bütün uyarılarıma ve söz vermelerine rağmen bu durum düzelmedi.Elbette elimde diğer arkadaşların ve benım maaş bordolarımda mevcut.Şimdi nasıl bir yol izlemeliyim_?Bu konuda zaman aşımı varmı ve ne zaman hareket etmeliyim?Hakettiklerimi alabilme şansım ne kadar?
Saygılar sunar iyi çalışmalar dilerim...:)
Cevap: Eşit olmayan maaş uygulaması
Eksiklikten kastınız nedir? Gerçek ücretinizin bir kısmının ödenmemesi mi, yoksa diğer çalışanlara göre daha düşük ücretle çalışıyor olmanız mı?
Sn Erdoğan Kırcalı öncelikle sorumu yanıtladığınız için teşekkür ederim.
Benim kastettiğimde diğer çalışanlarla aynı seviyede olmama ve aynı işi yapmama rağmen daha düşük maaş alıyorum olmam.örneğin diğer resepsiyonistler 680 tl alırken bana 640 tl maaş veriliyor.bu durum 2,5 yıldır devam etmektedir.yani bana ister çalış ister çalışma mesajı veriliyor ama bende iş kanununda Eşitlik İlkesini biliyorum ve bu durumu ne zaman düzeltecekler bilemiyorum.Tabiki eşitlik ilkesine uymadıklarıda görülmektedir.Bende diğer arkadaşlarım gibi 8 saat ve 3 vardiya halinde çalışmaktayım.Konuyu muhasebeye aktardığımda bana maaşımın düzelmeyeceği söylendi.Elimde geçmiş dönemlere ait benım ve arkadaşlarımın maaş bordoları mevcut.Zaten bankadan da hesap dökümüde alınabilir.
Bu konuda asıl öğrenmek isteğim bu durum düzelse bile yargıya gitmek için işten ayrıldıktan sonra belgelerimle başvurabilirmiyim?veya zaman sınırlaması varmıdır? İyi çalışmalar dilerim...
Bu duruma devlet kendi personeli için bile çare bulamadı.aynı büroda,aynı tahsille ,aynı işi yapan kamu görevlilerinin maaşlarında uçurum farkları var.bence sigortan tam yatmışsa,izin,mesai vs. haklar dışında ,çıplak maaşta bir şey alman zor.(hukukçu değilim,sadece tecrübe)
Diğer çalışan kişilerle çalışma yılınız da aynı mı?