Adli takip vs hakkımızdaki yasal işlemler kredi ve kredi kartında ne zaman başlar?
Arkadaşlar, benim kafamda bu banka takibi ve yasal sürecin nasıl işlediği konusunda kesin bir bilgi yok ve soru işareti durumunda. Acaba aldığımız kredi taksitlerinde ne kadarlık bir geciktirme yaparsak hakkımızda işlemler başlar, tebligatlar gönderilir, e ekstre seçeneği aktif olan kullanıcının tebligatları adresemi yoksa e posta adresine mi gönderilir, bu durum kredi kartlarında nasıldır. Bu sorular bilen bir arkadaş tarafından cevaplandırılabilirse pek çok kişinin de ben gibi kafasındaki soru işaretlerinin giderileceği düşüncesindeyim. Tüketici kredisinde ödememiz gereken taksitten itibaren 90 günlük bir süre içinde hiç ödeme yapmaz isek işlemlerin başlayacağını biliyorum. Doğrumudur, konu hakkında yardımcı olabilirseniz sevineceğim. Teşekkürler.
Cevap: Adli takip vs hakkımızdaki yasal işlemler kredi ve kredi kartında ne zaman başlar?
''Tanımlı Cevap: Banka kara listesi
Merhaba;
Banka müşteri temsilcisi olarak konu hakkında yardımcı olmak istedim.Bankaların sisteminde Bireysel Krediler ve Kredi Kartları müşterinin öncelikle ödemelerindeki performansa bağlı olarak değerlendirilir.Anlaşılabilecek şekilde ifade etmek gerekirse,30 günlük gecikme sonunda idari takip aşaması başlamaktadır.Müteakiben ödenmediği takdirde 90 günü tamamladığında kanuni takip aşaması devreye girmiş olucaktır.Merkez Bankası ve KKB(Kredi Kartları Bürosu)nda yasaklı liste halk tabiri ile Kara Liste dediğiimiz son durum bu şekilde oluşur.
Anlattıklarınız kadarı ile 2 ay gecikmiş ise banka tarafından uyarılmanız gerekmektedir.Listeye girmemişsinizdir.Fakat Kredi Skor Durumunuz düşmekte ve itibar zayıflamaktadır.Umarım yardımcı olmuşumdur..
İyi Çalışmalar
Cevap: Adli takip vs hakkımızdaki yasal işlemler kredi ve kredi kartında ne zaman başlar?
banka tarafndan uyarılmanız lazım atrıca puanınız düşmöektedir