Boşanma davası sonucunda mal paylaşımınından yararlanabilir miyim?
Merhabalar
Benim 20 senelik bir evliliğim vardı vede 19 yaşında bir oğlum var.Evlendiğimiz ilk zamanlardan beri şiddetli geçimsizlik ,yüzlerce kez dayak, küfür ,hakaret uğramadığım şey kalmadı anlıyıcağınız.1 kere dilekçe verip eşimin verdiği vaadlere kanıp geri aldığım bir dilekçem var.Yani Kısacası evliğimin berbat olduğunu anlamanız açısından anlatıyorum.
Şimdi sormak istediğim ben daha önce eşimle beraber aldığımız evden oğlumla birlikte ayrıldım 1 aylığına vede bu süreçte yıllardır emek verdiğim dükkanım vede 10 milyara yakın param çarçur oldu vede evden ayrılıcağını söleyip eve geri gelmemizi istedi eve geri gittik vede 2 ay sonra bize bişey söylemeden eve gelip kendini kabul ettirmeye çalıştı 1 sene boyunca aynı evde hiç konuşmadık.Vede son yaşadığım olayda beni gece saat 2 de dövüp eşyalarımı ortalığa atıp hakaretler ve küfürlerle kendisiyle barışmadığım için evden attı ben buna karşılık darp raporu aldım.
Sizlere sormak istediğim şu :
Ben bu olaylara karşılık ev tutup 8 ay ayrı kaldıktan sonra boşanma tazminat ve mal paylaşımı için dava açtım. evin %70 i için hak talep ettim vede 20 milyar hakaret ve darp için dava açtım gerekli kanıtlarım vede mağduriyetimi belgeyelebilirim vede oğlum bu süreçte bana tanık en yakın kişi ben bu davadan mağduriyetim için talep ettiğim şeyleri alabilirmiyim ?
Vede 15 senedir çalışıyorum evi birlikte aldık eşimle vede dükkanımın kapanmasına sebep oldu oğlum bu durumlar yüzünden eğitimine devam edemedi üniversite kazanmasına rağmen lütfen bana yardım edin mahkeme bu ayın 26.da ne Denli bir sonuç olur ve kaç celsede sonuçlanabilri bu dava.
Cevap: Boşanma davası sonucunda mal paylaşımınından yararlanabilirmiyim
geçmiş olsun..özellikle avukata danışmanızı öneriyorum..mal varlığı derken bildiğim kadaruylan 1992 den sonrası elde edilen bütün mallarda eşittir..diye biliyorum..hakkını alabilecektir mal üzerinden die düşünüyorum..nafaka çocuğun geçimini bilemem..avukata danışmalısın
Alıntı:
sevgi_01 rumuzlu üyeden alıntı
geçmiş olsun..özellikle avukata danışmanızı öneriyorum..mal varlığı derken bildiğim kadaruylan 1992 den sonrası elde edilen bütün mallarda eşittir..diye biliyorum..hakkını alabilecektir mal üzerinden die düşünüyorum..nafaka çocuğun geçimini bilemem..avukata danışmalısın
Avutaka danıştım ancak bana bunun basit bir dava olduğunu eşimin illaki problem çıkartıcağını ama davanın benim yönümde sonuçlanıcağını söyledi.Ben ise sizin fikrinizi almak istiyorum dava konusunda herhangi bi hukuki bilgim olmadığımdan dolayı vede cevabınız için teşekkürler.
aslında en iyis olay bir avukata teslim etmek ve onun yapmasn istemek yan ekmeği ekmekçiye verip bir ekmekte uste vermek en doğrus yani iş bilen teslim etmek bence en doğru karar
[QUOTE=saziye_altan;318939]Avutaka danıştım ancak bana bunun basit bir dava olduğunu eşimin illaki problem çıkartıcağını ama davanın benim yönümde sonuçlanıcağını söyledi.Ben ise sizin fikrinizi almak istiyorum dava konusunda herhangi bi hukuki bilgim olmadığımdan dolayı vede cevabınız için teşekkürler..
ben teşekkür ederim..
..........................................