Güzellik Merkezi Hizmet Alamama
İyi günler,
Geçen sene belli miktarda senet imzalayarak lazer epilasyon hizmeti almaya başladığım Güzellik merkezinden yetkili bir kişi beni arayarak, taşınacaklarını söyledi ama herhangi bir adres belirtmedi. ve Mevcut güzellik merkezinin müşterilerine hizmet vereceklerini vurguladı.
Daha sonra adrese gittiğimde güzellik merkezinin iflas ettiğini öğrendim.
Yetkili herhangi birinin telefon numarası yok ve kimin nereye gittiği hakkında bilgi alamıyorum.
Tüm borcumu ödemiştim. Hatta senetlerden bir tanesini sahte olduğunu farkettim. Yani benim imzaladığım bir senet değildi. İmzasız sadece kendi senetlerinin belli bilgilerinin doldurulduğunu farkettim.
Yani aslında ellerinde bir tane benim imzaladığım bir senet bulunuyorç
Bu durumda yetkili bir kişiye nasıl ulaşabilirim? Vergi dairesine gidersem şirketin sahibi kişinin numarasını bulabilr miyim?
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
Teşekkürler
Cevap: Güzellik Merkezi Hizmet Alamama
Eğer "taşınmışlarsa" vergi dairesinden ve ilgili ticaret odasından yeni adreslerini bulabileceğinizi düşünüyorum.
Güzellik merkezi muhtemelen şirket değil, şahısa ait olabilir.
Özür dilerim kuaförlerin ticaret siciline kayıt olabildiklerini bilmiyordum.
Ayrıca İstanbul kuaförler odasına (veya derneği olabilir) sorunuz.
1- Evrakta sahtecilik suçu için savcılığa
2- G.M.nde kalan senet için menfi tespit davası
Sayın Güngören
Menfi tespit davasında Davalıyı Bulabilir mi?
Bulamazsa ne yapacak?
Farzedelim buldu
Bulduysa ,senet 3. iyiniyetli cirantaya geçerse
Açtığınız davadan elde edeceğiniz yarar ne olacak:DD
Ne yapacaksınız 9.cu köy? Senet zayii davası mı açsın? Senet sebepten mücerret olsa da bir de bedelsizlik iddiası diye bir şey duymuşsunuzdur umarım.
Borcu ödeyip makbuz aldıysanız makbuzlarınızı saklayın. Herhangi bir icra takibi yapılırsa bu belgelerle itiraz edersiniz. Firmanın taşındığı yeri veya yetkilisinin adresini öğrenebilirseniz senetlerinizi iade etmeleri için noterden ihtar edebilirsiniz.
İyi günler,
vaktinizi ayırıp cevap yazıdığınız için teşekkür ederim.
Yaptığımız antlaşma yazılmış olan T.C. İş Bankası hesabı girdiğim zaman sistemde bu numayara kayıtlı bir hesap bulunmamaktadır diyor.
Bu aşamada yapmam gereken:
1- Herhangi bir vergi dairesine gitmek ve mevcut güzellik merkezinin hangi şahsa ait olduğunu öğrenmek mi olmalıdır?
Çünkü şu anda muhattap olabileceğim kimseyi bulamıyorum.
Teşekkürler