Cevap: Zorunlu Geçit Hakkı
Ben deneyemsizim ,kusura bakma cevaplaya mıyorum:DD
Cevap: Zorunlu Geçit Hakkı
Tekrar merhaba,
Bu konuyla ilgili forumda da yeterli bilgi olmadığından hemde emsal davalara belki faydası olabilir diye düşündüğümden yukarıdaki davanın gidişatı ve sonucu ile ilgili çok kısa bilgi vermek istiyorum.
Yukarıda bahsettiğim davanın ilk duruşmasında davanın sadece bize açılmadığını diğer komşu ile(aynı zamanda akrabası) olan davanın da henüz bitmediğini öğendik.(Bu esnada önceki davalara bakan hakimde değişmiş)Başvurduğumuz avukatlar kaybedeceğimizi söyeyip davayı almadıklarından olayı eni konu kendimiz araştırıp,bununla ilgili detaylı bir savunma dosyası hazırlayıp sonraki duruşmada mahkemeye sunduk.(Fakat bu sefer de nöbetçi hakim vardı ve duruşma ertelendi, ve gariptir ki bizim savunma dosyamız kayboldu,takip eden duruşmada savunma dosyasını tekrar sunmak zorunda kaldık) Nihayetinde hakim dosyamızı inceledi ve tekrar keşif kararı çıkardı. Keşifte bilirkişiler hazır bulundular, gerekli incelemer yapıldı vs.
Son duruşmada, avukatın çokta fazla mantık barındırmayan itirazları karşısında hakim özetle şunları söyledi."Aynı sülaleden olan kişiler arasında yol da dahil bölüşüm yapılmış, yollarını kendi aralarında bulmaları gerekir,onlar dururken böyle bir durumda komşudan geçit istenemez." Böylece bize açılan dava lehimize sonuçlandı.
Burada şunu da söylemek istiyorum zorunlu geçit oluşması için gerekli şartlar ve durumlar var,bu konuma ve koşullara göre değişiyor. Bize kaybedeceğimiz söylenmesine rağmen konuyla ilgili araştırmamızı derinleştirince bulunduğumuz durumda ilgili maddenin geniş bir yorumu olduğunu gördük( Ayrıca birde taşrada olan davamızı avukatların almama sebeplerinden birinin de birbirlerine karşı dava almak istememeleri olduğunu da öğrenmiş olduk) Bu yüzden geçide konu olan yerin ayrıntılarını iyi belirlemeli ve savunmanızı bu yönde yapmalısınız.
Herkese kolay gelsin....