8 aylık evlıyım boşanmak istıyorum
merhaba 8 aylık evlıyım evlılığın ilk ayı şiddet gördüm ve hakarete uğradım hastane raporuyla suç duyurusuyla boşanma davası açtım 3 hafta sonra aile buyuklerı araya gırdı ve barıştık.
bariştığimız için davadan ferargah ettik. ama evliliğimdekı sorunlar devam etti şiddet ve hakaretlere yıne devam etti arkadaşlarımla v ailemle görüşmemı yasakladı dışarı bıle çıkamıyoudm en son gördüğüm şiddeten dolayı evden ayrıldım ve 1 aydır ailemle yaşiyorum.
ben daha önce dava açtığim için tekrardan dava açamazmıyım? 3 yıl beklememı gerekıyo ben eşime senın açman gerekıyo dedım ve hıç oralı olmuyo şimdı ne yapmalıyım benı bılgilendirirsenız sevınırm tşk
Cevap: 8 aylık evlıyım boşanmak istıyorumm
bence 3 yıl beklemenize gerek yok.. dava açabilirsiniz... ilk davada vazgeçmeniz sadece o davaya ilişkin hususları affettiğinize karinedir.. ama aynı şiddet devam ettiyse ve başka boşanma nedenleri ortaya çıkmışsa dava açmanıza engel değildir önceki feragat
Alıntı:
Av.Fırat Kırımcı rumuzlu üyeden alıntı
bence 3 yıl beklemenize gerek yok.. dava açabilirsiniz... ilk davada vazgeçmeniz sadece o davaya ilişkin hususları affettiğinize karinedir.. ama aynı şiddet devam ettiyse ve başka boşanma nedenleri ortaya çıkmışsa dava açmanıza engel değildir önceki feragat
evlılığim aynı şekılde devam etti hep hakaret şiddet gördum güzel bir gün görmedım ve kaç kes şans vermeme rağmen aynı hakaretlerıne devam etti ve kötu alışkanlıkları olduğunu öğrendım madde bağimlısı değilim bı kaç kes kullandım dedı arkadaşıyla bırlıkte kullanmış arkadaşida ailesıne söylemış ve bu duyulduğu için bıle ben dayak yedım . 3 yıl beklemem gerekıldığinı söyledıler ve ben dava açmadım şimdı ben şiddet hakaret pek kötu muamelden dava açabılırmıyım?
feragat etmeden önceki şiddete dayanarak açamazsınız . ancak feragattan sonra yine şiddet görmüş olmanız , başka olguların ortaya çıkması ve bunları kanıtlamanız halinde dava açma hakkınız var...
yargıtay sadece aynı olguya dayanarak yeniden dava açılamaz demektedir...
Alıntı:
feragat etmeden önceki şiddete dayanarak açamazsınız . ancak feragattan sonra yine şiddet görmüş olmanız , başka olguların ortaya çıkması ve bunları kanıtlamanız halinde dava açma hakkınız var...
yargıtay sadece aynı olguya dayanarak yeniden dava açılamaz demektedir...
daha öncekı gördüğüm şiddete raporum vardı ama bu sefer raporum yok ve dayak yedığime dair şahıtımde yok ama çok ağir hakaretlerde bulunuyo kadınlığima hakaret edıyo ve bunlar ev içinde oluyo nasıl ıspatlıyabılırmkı ama benı ailemle görüşturmuyo ve arkadaşlarımlada benım hayatımda bır tek eşim vardı çekılmez hale gırdı
önceki şiddete dayanamazsınız artık...
yapacağınız şey bu olguyu ıspatlamak rapor yoksa zaten o anlamda birşey yapamazsınız 1 yıl olmuş.. ancak tanıkla ispatlayabilirsiniz...
Alıntı:
önceki şiddete dayanamazsınız artık...
yapacağınız şey bu olguyu ıspatlamak rapor yoksa zaten o anlamda birşey yapamazsınız 1 yıl olmuş.. ancak tanıkla ispatlayabilirsiniz...
bilgilerınız için tşk ederım.
evlılığim 1 yılını doldurmadı 5ay sonra dolucak şimdı ben dava açsamda boşanma gerçekleşmez gıbı galıba karşi taraf açsa daha etkılı olurmu
dava açan kişiye göre uzayıp kısalmaz
gerekçelere göre değişir...
siz boşanmak istiyorsanız siz dava açarsınız .. nafaka ve tazminat taleplerinizi belirtirsiniz karşı taraf dava açsın diye beklemek manasız..
Alıntı:
dava açan kişiye göre uzayıp kısalmaz
gerekçelere göre değişir...
siz boşanmak istiyorsanız siz dava açarsınız .. nafaka ve tazminat taleplerinizi belirtirsiniz karşı taraf dava açsın diye beklemek manasız..
nafaka tazmınat hıç bışey istemıyourm boşanım yeterr 1 yılın dolmasını beklemem gerek yok yanı şimdıde dava açabılırım ben ozman yarın iilk işim davayı açmak çok tşk ederım ..
bir avukat meslektaşımıza danışıp onunla çalışırsanız daha iyi olur kanaatimce.. kendi kendinize veya dilekçe yazan kişilerle yapıyorsunuz bu işleri sonra kendiniz mağdur oluyorsunuz..