Taahhüde rağmen ödenmeyen maaş alacakları
15/12/2008 tarihinde bir işe başladım aniden bana hiç bir bilgi verilmeden işten çıkartıldım maaşlarımı zamanıda alamadım ve halada 2 aylık kadar maaşım içerde ne kadar uyarsamda alaycı bir şekilde tersledi işi bırakmak istediğim zaman bizim sizin gibi elemana ihtiyacımız var söz veriyorum maaşınızı zamanında yatıracağım dedi ama malesef aynı şekilde devam etti ve ssk mı temmuzda yatırmaya başladı 4 aylık ssk görünüyor ama ben 1 senedir ordaydım maaşımı istemek için aradığımda bu hafta önümüzdeki hafta diye söyleyip ödeme yapmadı bunun için ne yapmam gerekir lütfen bilgi verirmisiniz
Cevap: Taahhüde rağmen ödenmeyen maaş alacakları
Ödenmeyen ücretleriniz için Bölge Çalışma MÜdürlüğüne şikayette bulunabilir iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.
Kayıtdışı çalıştırıldığınız için SGK na ve Bölge Çalışma Müdürlüğüne şikayette bulunabilir,SGK ve İşvereninize karşı hizmet tesbit davası açabilirsiniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ödenmeyen ücretleriniz için Bölge Çalışma MÜdürlüğüne şikayette bulunabilir iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.
Kayıtdışı çalıştırıldığınız için SGK na ve Bölge Çalışma Müdürlüğüne şikayette bulunabilir,SGK ve İşvereninize karşı hizmet tesbit davası açabilirsiniz.
cevabınız için çok teşekkür ederim peki ben işverenimin yüzünden maddi oalrak çok mağdur duruma düştüm kredi kartlarımı ödeyemedim şuanda hala faizini ödemekteyim normalde işveren personel çıkartacakken 15 gün önceden bildirmesi gerekmiyormu 1. ben bu mağduriyetimden dolayıda ayrı bir dava açmam gerekirmi. 2. yatırılmayan ssk primlerimi alabilirmiyim
kıdem ihbar vs almadıysanız o alacaklarınızı da dava edebilirsiniz.. onun dışında ücret için dava açabilirsiniz..
kendi hak kazandığınız alacaklar ve faizleri dışında mağduriyetinize sebep olan giderler için talepte bulunamazsınız
bulundugum yerde bölge çalışma ve iş mahkemesi yok ve bana yakın olan bir şehirdede yok sadece sgk şubesi var bu durumda nereye başvurmalıyım
cevap verecek bir yetkili yokmu
Çalıştığınız ilçe/il Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açabilirsiniz.
muğla büyükşehir kapsamında mı ??
eğer öyleyse muğla iş mahkemesine başvurmanız gerekiyor...
Alıntı:
Av.Fırat Kırımcı rumuzlu üyeden alıntı
muğla büyükşehir kapsamında mı ??
eğer öyleyse muğla iş mahkemesine başvurmanız gerekiyor...
malesef muğladada yok iş mahkemesi
hımm o zaman Sn.Kırcalı'nın dediği gibi asliye hukuk bakıcak iş mahkemesi sıfatıyla