Kamu adına kovuşturmaya gerek görülmemesi
arkadaşlar aşağıdaki karar için neler yapabileceğim hususunda görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
ek kovuşturmaya yer olmadığına dair karar:
....tartışma çıktığı, tartışmanın arbedeye dönüştüğü, arbede sırasında polis memuru X ile Y(ben)'nin basit nitelikte yaralandıkları,
X'teki yaranın kendisine gösterilen mukavemet sırasında meydana geldiği ve bu suçun unsurları arasında bulunduğu,
Y'deki yaranın kendisine yasal çerçevede görevli güvenlik güçlerinin sınırlı ve kademeli güç kullanılması sonucu oluştuğu,
M'nin Y'ye tehdit, R'ninde hakare ettiği Y'nin de M'ye hakaret ettiğine ilişkin dava açmaya yeterli delil bulunmadığı tüm soruşturma evrakı kapsamından anlaşılmakta.
Şüpheliler hakkında kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına,
kararın müşteki şüphelilere bildirilimesine, müşteki şüphelilerin CMUK 172 ve 173 md. geregi 15 günlük yasal süre içerisinde ağır ceza yolu açık olmak üzere karar verildi.
Cevap: çok acil yardım!!!
Tebliğden itibaren 15 gün içinde Ağır Ceza Mahkemesine itiraz edebilirsiniz.(yazıldığı üzere)
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Tebliğden itibaren 15 gün içinde Ağır Ceza Mahkemesine itiraz edebilirsiniz.(yazıldığı üzere)
Sezgin Bey sadece tehdit ve hakaret için mi dava açılmamış, yoksa belirtilen tüm hususlar için mi?
Bir de itiraz da ne gibi deliller ortaya sürebilirim, olay hastanede geçtiği için kamera kayıtlarının incelenmesini talep etmiştim, orda olay açıkca ortaya çıkacaktı ama burda hiç bahsedilmemiş.
Alıntı:
Şüpheliler hakkında kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına,
Bunun haricinde yazmadığınız birşey yoksa eğer, hiçbir suç için dava açılmamış.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Bunun haricinde yazmadığınız birşey yoksa eğer, hiçbir suç için dava açılmamış.
X'teki yaranın kendisine gösterilen mukavemet sırasında meydana geldiği ve bu suçun unsurları arasında bulunduğu,
Y'deki yaranın kendisine yasal çerçevede görevli güvenlik güçlerinin sınırlı ve kademeli güç kullanılması sonucu oluştuğu,
şeklinde bahsedilmiş ama müşteki şüpheli kısmında polis memuru X yok, R ve M tehdit ve hakaret olarak geçiyo
bana isnad edilen suç ise hakaret;
burdan yaralama ve mukavemet suçları için dava açıldığı hakaret ve tehdit için açılmadığı anlamı mı çıkıyor.