Tazminat ve nafakalardan nasıl kurtulurum
Sevgili hukukçular
Sadece 4 aylık evlilik yaşadım. 2005 yılında boşanma davası açtım dava süresince aylık 150 tl tekbir nafakasına hükmedildim tekbir nafakasını durumum olmadığı için hiç ödemedim karşı tarafın avukatı ilamsız takip çıkardı yanlış bir dilekçe sonucu borca itiraz ettim avukat %40 tazminat hak kazandı temyize gönderdim zaman aşımı nedeniyle bozmadı. boşanma davası 2008 yılında sona erdi boşanma gerçekleşti fakat maddi ve manevi tazminatla beraber aylık 250 tl yoksulluk nafakasına dügünde takılan zihnet eşyalarının tamamının ödenmesine hükmedildim ve bende tazminat, zihnet eşyaları,ve nafakanın iptali için temyize gönderdim temyiz kararları bozmadı
Sigortalı yada sigortasız hiçbir işte çalışmıyorum üzerime kayıtlı hiçbir taşınır yada taşınmaz yok kredi kartım dahi yok evlenmeden önce bagkur ödüyordum bagkur borcumu dahi 5 yıldır ödeyemiyorum sabit bir ikametgahım yok bazen ağabeymde bazen kardeşimde bazen annemde kalıyorum ve şimdi biliyorum ki borçlarım için icra takibi çıkacak ödeyemeyecim için hapis istenecek
Çok zor durumdayım lütfe bana yardımcı olun borçlarımın iptali için dava açabilirmiyim yada bunlardan kurtulmama için ne yapmam lazım ne zaman zaman aşımına ugrar ailemden birinden alınmaya kalkışılabilinirmi?
Bana faydalı olacak bilgilere çok ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim
Cevap: Tazminat ve nafakalardan nasıl kurtulurum
Nafaka borcu ödenmediği zaman hakim şikayet üzerine 30 günlük disiplin cezası verebiliyormuş ama olmayan bir parayı hapis cezası vererek de nasıl alabilirler pek mantıklı değil. Bence hapis cezası insan haklarına aykırı. Eğer böyle birşey başınıza gelirse karara itiraz edip yargıtaya başvurun. Yargıtay da kararı onaylarsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gidebilirsiniz. Hukukçu değilim ama başka bir yol da görünmüyor. Bana sorarsanız hiç birşey yapamazlar, yapamamaları lazım.
Yapılabiliyor, dediğiniz gibi disiplin hapsi uygulanabilir ödenmemiş nafaka borçları için.
Hapis cezası borca karşılık ta değil üstelik, yani yatarak borçtan kurtulamıyorsunuz.
Kanunda tanımlanmış bir cezaya, borçlar da ödenmemişse nasıl itiraz edilecek bilemiyorum.
Alıntı:
yksm rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili hukukçular
Sadece 4 aylık evlilik yaşadım. 2005 yılında boşanma davası açtım dava süresince aylık 150 tl tekbir nafakasına hükmedildim tekbir nafakasını durumum olmadığı için hiç ödemedim karşı tarafın avukatı ilamsız takip çıkardı yanlış bir dilekçe sonucu borca itiraz ettim avukat %40 tazminat hak kazandı temyize gönderdim zaman aşımı nedeniyle bozmadı. boşanma davası 2008 yılında sona erdi boşanma gerçekleşti fakat maddi ve manevi tazminatla beraber aylık 250 tl yoksulluk nafakasına dügünde takılan zihnet eşyalarının tamamının ödenmesine hükmedildim ve bende tazminat, zihnet eşyaları,ve nafakanın iptali için temyize gönderdim temyiz kararları bozmadı
Sigortalı yada sigortasız hiçbir işte çalışmıyorum üzerime kayıtlı hiçbir taşınır yada taşınmaz yok kredi kartım dahi yok evlenmeden önce bagkur ödüyordum bagkur borcumu dahi 5 yıldır ödeyemiyorum sabit bir ikametgahım yok bazen ağabeymde bazen kardeşimde bazen annemde kalıyorum ve şimdi biliyorum ki borçlarım için icra takibi çıkacak ödeyemeyecim için hapis istenecek
Çok zor durumdayım lütfe bana yardımcı olun borçlarımın iptali için dava açabilirmiyim yada bunlardan kurtulmama için ne yapmam lazım ne zaman zaman aşımına ugrar ailemden birinden alınmaya kalkışılabilinirmi?
Bana faydalı olacak bilgilere çok ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim
Bu yazınızı okuyunca bir anda sizi EŞİM sandım :) aynı durumda kendisi ben ALACAKLIYIM ve en kısa zamanda HAPSE attırmak için başvuruda bulunucam :) gerçi para herşeyin bedeli olamaz acıların yaşanılanların ama bu en azından bu dünyadaki cezası olur, sizde eğer haklı olsaydınız davanızda emin olun bu ne nafakayı nede tazminata hüküm verilmezdi ÜZGÜNÜM diyemicem CEZANIZI çekiceksiniz.
Siz nafaka alamamış olsanız, bu durumda daha önce çektiklerini hak etmiş mi olacaksınız?
Lütfen kişisel tartışmalara girmeyelim.
Kimin neyi hakettiğini veya ne ceza çekeceğinin kararını ne bizim işimiz ne de sizin!!!
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Siz nafaka alamamış olsanız, bu durumda daha önce çektiklerini hak etmiş mi olacaksınız?
Lütfen kişisel tartışmalara girmeyelim.
Kimin neyi hakettiğini veya ne ceza çekeceğinin kararını ne bizim işimiz ne de sizin!!!
evet cezanın kararını zaten ADALET veriyor ben değil benimki sadece yorum ilginizi çekerim ;)
Neden çalışmıyorsunuz çalışın, en azından borçlarınızın bir kısmını ödersiniz. Kendinize bir de ev kiralayın başkalarının yanında kalmak zorunda değilsiniz.
Umarım bir daha evlenirseniz işiniz ve kira da olsa bir eviniz olur. yoksa aynı borçların altına 2. defa girmek iyi olmaz sizin için.