merhaba;
15/11/2009 tarihinde istifa dilekçesi vererek 7 senedir çalıtığımişyerinden ayrıldım.ancak içerde kalan alacaklarımın ödenmesi için belirli bir süre varmı?
o zaman a kadar alamazsam ne gibi yollara başvurmam gerekir??
teşekkür ederim
Printable View
merhaba;
15/11/2009 tarihinde istifa dilekçesi vererek 7 senedir çalıtığımişyerinden ayrıldım.ancak içerde kalan alacaklarımın ödenmesi için belirli bir süre varmı?
o zaman a kadar alamazsam ne gibi yollara başvurmam gerekir??
teşekkür ederim
Neden istifa ettiniz.
İçerdeki alacaklarınız nelerdir
istifa dilekçesinde sebep belirtmedim
ancak maaş ödemelerinin gecikmesi yıllık izinlerimi kullanamam ve parasal olarak alamadığım için ayrıldım.Herhangi bir süre talep etmedenistifam işleme koyuldu.içerde ekim ve kasım(15 gün) maaşlarım ayrıca 41 gün iznimin karşılığı bulunmaktadır
İşverene ihtar gönderip, kıdem tazminatı, kullanılmamış izin ücretleriniz, ödenmeyen çalışma ücretlerinizin ödenmemesi durumunda hukuki yollara başvuracağınızı belirtin.
İstifa ederken hiç bir sebep belirtmediyseniz, ücretlerinizin ödenmemesi nedeniyle sözleşmeyi feshettiğinizi belirtebilirsiniz.İstifanızda başkaca bir sebep belirttiyseniz , belirttiğiniz sebep sizi bağlayacaktır.
İşverenin ödememesi durumunda alacaklarınız için iş mahkemesinde dava açmanız gerekecektir.
Dilekçemde sadece işten ayrıldığımı belirttim.ödemeyi yapmaları için ne kadar süre hakları vardır.ihtar gönderince bu süreyi aşmalarrı söz konusumudur.
teşekkürler
İşyeri ile ilişiğinizin kesildiği gün, tüm ödemelerin tamamlanmış olması gerekir.( Başka bir ödeme planı üzerinde mutabık kalınmadıysa)
Yani aşabilecekleri veya diretebilecekleri bir süre yasal olarak yok!