Sürücü belgesiz yakalanma
Bundan 2 hafta kadar önce araç kullanırken radara yalandım. Polis çevirdi ehliyet yoktu ama dosyalar tamamdı ehliyeti almaya gidiyordum polis savcılığa sevk etti.. Bende şu an ehliyeti aldım.. Mahkemeye falan çıkar mıyım? Çıkarsam ne zaman olur? Cezası nedir? Birde ne gibi bir ifade vermem gerekir? Tskler
Cevap: Sürücü belgesisiz yakalanma
Sanıyorum sürücü kursundan aldığınız sertifika ve gerekli eklerinin bulunduğu dosya ile arac sürüyordunuz ve fiilen sürücü belgesi sahibi değildiniz.
Bu durumda aynen sürücü bilgeniz hiç yokmuş gibi işlem yapılmaktadır ve tamamen yasaldır.
Alıntı:
wolf1521 rumuzlu üyeden alıntı
Bundan 2 hafta kadar önce araç kullanırken radara yalandım. Polis çevirdi ehliyet yoktu ama dosyalar tamamdı ehliyeti almaya gidiyordum polis savcılığa sevk etti.. Bende şu an ehliyeti aldım.. Mahkemeye falan çıkar mıyım? Çıkarsam ne zaman olur? Cezası nedir? Birde ne gibi bir ifade vermem gerekir? Tskler
Para cezasi alirsin. O da saniyorum 260 YTL gibi bir seydi 2009 senesi icin. Araba kimin uzerineyse o da ayni miktarda ehliyetsiz kullandirmaya izin vermekten para cezasi alir.
internette okuduğum "Yargıtay Kararları" adlı yazıda şöyle yazıyordu: " Sürücü belgesinin suç tarihinden sonra alınması halinde de suç oluşur. " altında da " Sanığın suç tarihinden sonra ..... tarihinde aldığı cihetle suç unsurlarının oluştuğu gözetilmeden beraatine karar verilmesi " Bu ne demek biraz çelişkili gibi?
Ayrıca başkaca bilgi için; Ehliyetsiz araç kullanmak ile ilgili bir başka forum : https://www.hukuki.net/showthread.php?t=42730
Alıntı:
ozca rumuzlu üyeden alıntı
Para cezasi alirsin. O da saniyorum 260 YTL gibi bir seydi 2009 senesi icin. Araba kimin uzerineyse o da ayni miktarda ehliyetsiz kullandirmaya izin vermekten para cezasi alir.
Ehiyetsiz araç kullanma ile sürücü belgesi yanında olmadan araç kullanma aynı şeymidir?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ehiyetsiz araç kullanma ile sürücü belgesi yanında olmadan araç kullanma aynı şeymidir?
Aynı şey değil tabi ama wolf1521 adlı üye yakalandığında henüz ehliyetini almamış sadece ehliyet almaya hak kazanmış ya da ben öyle anladım.
Cevap: Sürücü belgesiz yakalanma
Alıntı:
idodgn rumuzlu üyeden alıntı
birşey olmaz
Zaten olduysa bu güne kadar olmuştur.
Konular tarih olmuş.Çok boş cevap yazarsan,diğer üyelerin açtığı konuları sona itmiş olursun.:)