Merhaba arkadaşlar,
Yüz kızartıcı olmayan bir suçtan 20 ay ceza aldım fakat hakim hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Bu durum benim 5 ay kısa dönem veya 12 ay yedek subay olarak askerlik yapmama engel midir?
Teşekkürler.
Printable View
Merhaba arkadaşlar,
Yüz kızartıcı olmayan bir suçtan 20 ay ceza aldım fakat hakim hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Bu durum benim 5 ay kısa dönem veya 12 ay yedek subay olarak askerlik yapmama engel midir?
Teşekkürler.
Benzer durumlarla müzdaribiz
Sanırım sizin cezanız sicilinize işlenmiş, benim durumum biraz daha farklı sizden. Hakim hükmün açıklanmasını geri bıraktığından ötürü, şu anda hüküm yemiş bir vatandaş değilim. 5 sene içinde suça karışmassam, hakkımda açılan dava düşücek, ve hiç suça karışmamış gibi gözükcem.
Açıkçası bu tarz durumların askerlikle bağdaştırıldığından haberim yoktu, şu anda birazcık korku sardı beni, umarım cevap veren biri çıkar.
Teşekkürler tekrar.
Benimde yüz kızartıcı ve 1 seneyi gecen bir hükümüm yok ancak gördügün gibi sınav merkezinden geri çevirildim.Hangi celp döneminde askere gideceksin
Askere gitmeme henüz 3-4 sene var, ama karar yeni çıktı. yani 3-4 sene sonra senle aynı kaderi paylaşmaktan korkuyorum açıkçası.
Ben 3 günden beri aynı konuyu araştırmaktayım.Benim durumuma başlık olarak benzeyen ancak içerik olarak benzemeyen bir sürü konu var.Bende senin gibi hukukcu ve hukuk severlerden yorum ve yardım bekliyorum.
Aynı kaderi umarım paylaşmazsın bu arada oldukça can sıkıcı bir durum ve dava dosyalarımın ASAL'a gitmeden benim askere alınmamış olmam daha ilginç.
Umarım sonuç istediğin gibi olur kardeşim.
Son durumdan beni de haberdar edersen sevinirim.