SSK maaş haczini kaldırdım peki şimdiye kadar kesilen paraları geri alabilir miyim?
Merhaba,
En küçük amcam şirketi adına araba alıyor dedemi ve yengemi meteselsil kefil olarak gösterip araba alıyor. Tabi kredi ödenmiyor.Dedemin maaşına haciz kondu 2005 senesinde. (Olay çok daha karışık ancak ben bizi ilgilendiren kısmını anlatıyorum. Çünkü evin tek katı gitti falan filan yani aslında çok daha uzun gerekirse anlatırım. Dedenin zaten kefillikten haberi de yoktu. Kimbilir ne diye kandırdı adamı.) Ev satılmasın diye dedemi hakkını alana kadar itiraz etmedik. Eylül ayında dedemin üzerine bir şey bırakmadık ve şimdi maaşını kurtardım Allah'ın izniyle. Karar verildi ve Pazartesi bankaya yazı yazılcak ve işlem tamam gibi. Bu ay maaşını tam alacak aksilik olmazsa.
Ancak 2005 senesinde 2009 senesine kadar kesilen maaşın 1/4'lük kısmı faizleriyle beraber 10 bin TL.'yi buluyor ve bunun alınması olası mı? Gazete köşe yazıları, hukuk siteleri ve pek çok yerde okudum ilgili haberleri.. Konu hakkında bayaa bilgi sahibiyim diyebilirim.
Asliye hukuk mahkemesine şimdiye kadar kesilen paraların iadesi için başvurabilirmişiz. Avukata vermek istiyorum ancak bazı yargıtay kararları şimdiye kadar kesilen paralar borca sayılır iade edilmez derken, bazıları geri verilir demiş. Yargı kararları ile göre mi fark ediyor ya da neye göre anlayamadım. Bursa ilinde ikamet ediyoruz. Dedem nüfus cüzdanında 1922 doğumlu gözüküyor. Maaşa haciz konulurken herhangi bir muvafakatimiz olmadı. Kendi kendilerine kestiler yani.
Avukata gidip eğer davayı kazanma şansımız %70 gibiyse bu davayı alın demek istiyorum ancak avukatla, mahkeme ile pek işimiz olmadı şimdiye kadar o yüzden çekincelerim var. Kazanma şansımız varsa vermek istiyorum açıkçası boşa kürek sallamak istemiyorum. Alamayacağım 10 bin lira için 2 bin lira da masraf yapmak istemiyorum boş yere.
Sizden fikir almak istiyorum bir de.
Teşekkürler şimdiden.
düzeltme:harf
Cevap: SSK maaş haczini kaldırdım peki şimdiye kadar kesilen paraları geri alabilir miyim?
yardımcı olacak kimse yok mu???