qece rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle Konuyu yalnış yere açtım ise özürdilerim, konuyu tam detayı ile size yazacam hukuk yönünden bana bilgi verirseniz çok sevinirim.
Tanıdık bir dost ile web sitesi kurulumu için bir anlaşma yaptık liraya anlaşma kağıt üzerinde değil sözde olmuştur. ben işin yapım aşamasını onlarda benim harcamış olduğum zamanı maddi yönden karşılayacaklardı. ben işime başladım bunun yanında bir arkadaşımda 2 aylık bir scrip çalışması yaptı parayı şu gün veririm bugün veririm elimiz sıkışık diyerek 1 sene erteledir 2 aylık benim 2 aylık arkadaşımın emek masrafını 1 sene sonunda ben bu işten vazgeçtim işimi yaptırmak istemiyorum benim paramı geri ver denildi, öndende server kiralanması için 1500 onlardan 1500 lira benden çıktı, ben bu parayı vermem hukuk yönünden yasalmı, verilmesimi gerekiyor, diyelimki ben bu parayı verdim toplam 4 aylık emek var onun ücretini kimden talep etmem gerekiyor.???
Konu hakkında genel bir soru, Bir anlaşma yapılmış ise anlaşmadan vazgeçen taraf mı diğerinin masraflarını karşılar yoksa anlaşmayı bozmayan devam ettiren kişimi..?
Vazgeçme sebebi ben ona sordum ben buna sordum bu bu şekilde olmaz yok o o kadar para etmez yok sen bu işi neye yapıyon bir fiyat belirlemedik falan gibi bir telefon konuşması geçti, bende şu teklifi yaptım noterden sözleşme yapalım 8000 liraya ben bu işi sana teslim edeceğim diye onada yaklaşmadı, ben vazgeçtim yaptırmak istemiyorum benim ödediğim 1500 liramı bana ver diyor.
ne yapmam gerekiyor.