Avukatlık Hakkında Birkaç Soru
Merhaba Sayın Abi ve Ablalarım .
15 Yaşında Olmama Rağmen Babamın Da Hukukçu Olması Sebebiyle Kendimi Hukuk Alanında Yetiştirmek İstiyorum . Bu Yaşta Kafama Takılan Bazı Sorular Var . Müsadenizle Sorularıma Geçerken Sizlere Şimdiden Teşekkür Ediyorum .
1-) Bir Avukatın Bitirmiş Olduğu Üniversite İşlerinde Etkilimidir ?
2-) İstanbul'da Yaşayan Bir Avukat Hangi Semtte Büro Açarsa İş Yapar ?
3-) İstanbul'da İş Yapabileceği Bir Büroda Aylık Gelir ve Giderleri Ne Kadar Olur ?
4-) Büyük Şehirlermi Yoksa Küçük Şehirlermi Bir Avukat İçin Daha İyidir ?
5-) Büyük Şehirlerde Çevre Nasıl Yapılır ? Nasıl Tanınabilinir ?
Cevaplarınız Benim İçin Çok Önemlidir ..
Teşekkürlerimle ..
Cevap: Avukatlık Hakkında Birkaç Soru ..
Alıntı:
mFk1995 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Sayın Abi ve Ablalarım .
15 Yaşında Olmama Rağmen Babamın Da Hukukçu Olması Sebebiyle Kendimi Hukuk Alanında Yetiştirmek İstiyorum . Bu Yaşta Kafama Takılan Bazı Sorular Var . Müsadenizle Sorularıma Geçerken Sizlere Şimdiden Teşekkür Ediyorum .
1-) Bir Avukatın Bitirmiş Olduğu Üniversite İşlerinde Etkilimidir ?
2-) İstanbul'da Yaşayan Bir Avukat Hangi Semtte Büro Açarsa İş Yapar ?
3-) İstanbul'da İş Yapabileceği Bir Büroda Aylık Gelir ve Giderleri Ne Kadar Olur ?
4-) Büyük Şehirlermi Yoksa Küçük Şehirlermi Bir Avukat İçin Daha İyidir ?
5-) Büyük Şehirlerde Çevre Nasıl Yapılır ? Nasıl Tanınabilinir ?
Cevaplarınız Benim İçin Çok Önemlidir ..
Teşekkürlerimle ..
1- Şöyle ki; hukuk eğitimi son yıllarda özel üniversitelerin kurulmasıyla da eskisinden farklı bir nitelik aldı..
Hukuk fakültesini kazandığım dönemde sıkı bir çalışma yapmak gerektiriyordu hukuk fakültesine girebilmek...
Neden mi özellikle tıp mühendislik hukuk gibi fakülte mezuniyeti sonucu insan hayatını bire bir ilgilendiren konularla baş başa kalırsınız..Bu da muhakeme yeteneğini sorgulayan sorulara ağırlık verilmesi suretiyle kazanılır...
Yanlış anlaşılmasın; Özel hukuk fakültesi öğrencilerinde okuyan çok değerli öğrenci ve stajyerlerle de karşılaştım..Ve hepsi de kendilerini yetiştirmiş kişilerdi...
-İş için başvurduğum bürolarda şahsi olarak hangi h.f mezunusunuz diye karşılaşıldığını duymadım..
-Diğer yer sorularına-kazanç durumlarına yer veremeyeceğim; zira bu meslek mesleki sevmek ve size duyulan itibarla edinilen kazançlar..
Saygılarımla...
Turkiye'de universite etiketi her zaman onemlidir. Ancak bu bir yere kadar getirebilir insani. Sadece iyi bir universiteden mezun oldu diye kimse otomatik olarak iyi bir yerlere gelmez. Ayrica su da unutulmamalidir ki, hukuk gibi deniz derya bir alanda universiteler sadece temeli atarlar, ustune kat cikma isi sizin kendinizi ne kadar gelistirdiginizde, muhakame gucunuzu ne kadar ilerlettiginizle ve guncel hukuku ne kadar takip ettiginizle alakalidir.
Sorularin devamini yukardaki meslektasim gibi ben de cevaplamayi uygun gormuyorum zira tum bu sorularin cevabi sizin adiniza su anda bilinemez. Hukuku seviyorsaniz zaten iyi yerlere gelip, iyi paralar kazanirsiniz, bundan endiseniz olmasin.
Babanız bu sorularınıza yardımcı olmuyor mu? Avuktalıkta başarı için en önemli etken sosyal çevrenizdir, büronuzun yeri. şatafatı o kadar önemli değil. Unutmayın kimse tabelanıza bakıp da aaa burada bir avukat varmış girip konuşalım bakalım demez. Birilerinin tavsiyesi üzerine gelirler. Bir önemli etken de davalarda kazandığınız başarılarınızdır. İşte bu başarılar avukatın reklamıdır. Avukatlıkta bildiğimiz klasik reklam kanunen yasaktır zaten. Ne kazanacağınız meslek sırrıdır, kimse söylemez:))
Cevap: Avukatlık Hakkında Birkaç Soru
Cevaplarınız için Teşekkürler .
Babam Hakim .
Bu Gibi Sorulara Bir Avukattan Cevap Bulmak Daha iyi Olur Diye Düşünüyorum.
Bunların Dışında Düşüncesi Olanlarda Olacaktır Herkesin Yorumunu Bekliyorum .
Teşekkürler .
Cevap: Avukatlık Hakkında Birkaç Soru
Başka Cevaplayacak Yok Mu Acaba ?