Eşim (karım) aileme ve bana ağır hakaret ederse
5 aylık evliydim eşim(karım) bana ve aileme sürekli ağır hakaretlerde bulundu ve bir gece sabaha kadar süren kavga yaşandı eşim(karım) bana ve aileme saldırdı elimde darp raporu var ve ben olay gecesi evi terkettim bidahada gitmedim ama nakit para gönderdim psikoloğa gitmiş seansların birine bende katıldım psikolok olumsuz yanıt verdi eşim şu anda yalan beyanlarda bulunuyo sürekli elimde ispatlarımda var işsizim psikolojik sorunları çocukluğuna dayanıyo neden ve sebep yokken kırıcı ve dökücü oluyodu ve aileme karşı çok ağır İthamlarda bulunuyodu dövmüşüm aldatmışım diye yalanlar söylüyo ilk mahkemeye çıkacağız ki olay olan gecesi şahitlerim var (aile dışı) sonuç ne olur benden nafaka ve tazminat talep edebilirmi..yoksa davadan sonra ben ondan tazminat alabilirmiyim..bide evden eşyaları boşaltmış fakat taksitleri hala ben ödüyorum ve elimde senetler var benim ödediğime dair ama eşyalar onda tazminat alabilirmiyimm.. TEŞEKKÜRLER..
Cevap: Eşim(karım)aileme ve bana ağır hakaret ederse..
bana ve aileme saldırdı derken aile kısmına herhalde "sözlü" saldırdı demek istediniz. darp raporu derken, nasıl bir darptı ve darbın hemen akabinde rapor almaya mı gittiniz?
Alıntı:
inkaya rumuzlu üyeden alıntı
bana ve aileme saldırdı derken aile kısmına herhalde "sözlü" saldırdı demek istediniz. darp raporu derken, nasıl bir darptı ve darbın hemen akabinde rapor almaya mı gittiniz?
hayır bana karşı darp aileme sözlü ve elle saldırıda bulundu..ewet olay akabinde rapor aldım..
Cevap: Eşim (karım) aileme ve bana ağır hakaret ederse
bana karşı darpta bulundu kollarımda tırnaklama izleri mevcut aileme karşı ise sözlü ve elle tokat atma girişimleri var TEŞEKKÜRLER..
eşim(karım) bana toplum içinde senin erkekliğini mi gördüm sanki deyip hakaret etti.üç tanede şahidim var. o toplumda bulunan üç kişi şahitlik yapacaklarını söylediler.ben şimdi eşimden(karımdan) bu hakaretinden sonra ondan soğudum ve boşanmak istiyorum.çocuğumuz yok. mahkeme uzun sürer mi? ben çobanlık yapıyorum hiçbir gelirim yok eşim benden nafaka alabilir mi? selamlar
Alıntı:
ishak divaz rumuzlu üyeden alıntı
eşim(karım) bana toplum içinde senin erkekliğini mi gördüm sanki deyip hakaret etti.üç tanede şahidim var. o toplumda bulunan üç kişi şahitlik yapacaklarını söylediler.ben şimdi eşimden(karımdan) bu hakaretinden sonra ondan soğudum ve boşanmak istiyorum.çocuğumuz yok. mahkeme uzun sürer mi? ben çobanlık yapıyorum hiçbir gelirim yok eşim benden nafaka alabilir mi? selamlar
Alıntı:
ishak divaz rumuzlu üyeden alıntı
ÖZEL BOŞANMA NEDENLERİ
Cana Kast ve Pek Kötü veya Onur Kırıcı Davranış
Madde 162
Eşlerden her biri diğeri tarafından hayatına kastedilmesi veya kendisine pek kötü davranılması ya da ağır derecede onur kırıcı bir davranışta bulunulması sebebiyle boşanma davası açabilir.
Davaya hakkı olan eşin boşanma sebebini öğrenmesinden başlayarak altı ay ve herhâlde bu sebebin doğumunun üzerinden beş yıl geçmekle dava hakkı düşer.
Bu nedenle; boşanmak istemenizdeki haklı gerekçeleri açıklayabilmeniz kaydıyla eşinizden boşanabilirsiniz.
Yargılamanın ne kadar süreceği konusundaki sorunuza gelince; boşanma davasını açabileceğiniz yetkili mahkemenin iş yoğunluğuna bağlı olarak bu süre
kısa veya uzun olabilir.