Toplam 1 dosya bulunuyor
Hukuk Fakьlteleri Taban Puanlarэ
Hukuk fakьltesine girmek isteyenler iзin ЦSS taban ve tavan puanlarэnэ en yьksek puandan en dьюьk puana kadar listeledik.
2010 yэlэnda ЦSS sэnavэna girecekler iзin fikir olmasэ amacэyla 2009 senesine ait ЦSS Hukuk fakьlteleri taban puanlarэ ve tavan puanlarэ listesi iюbu forum ekindedir.
Listede toplam 89 tane hukuk fakьltesi bulunmakta olup, taban puanэ en yьksek olanlar en baюta, taban puanэ en dьюьk hukuk fakьlteleri alta doрru sэralanmaktadэr.
Hukuk fakьltesi taban ve tavan puanlarэ tablosunda, ьniversite, program tьrь, program tьrь, kontenjan ve yerleюme durumu ile okul birincisi puanlarэ da bulunmaktadэr.
Not: 2009 Цss hukuk fakьltesi taban puanlarэ listeleri excell .xls formatэnda yьklenmiюtir.
Cevap: Hukuk Fakьlteleri Taban Puanlarэ
Verdiрiniz bilgiler iзin зok teюekkьr ederim.Beni aydэnlattэnэz gerзekten.
Hukuk fakьlteleri taban puanlarэ 2010 ЦSS sэnavэ ile daha da artacaktэr diye dьюьnьyorum. Hukuk fakьltesi taban puanlarэnэn bu kadar yьkselmesinin nedeni de klasik meslekler diye ifade edilen avukatlэk, doktorluk, mьhendislik gibi mesleklerin her ekonomik kriz dцneminde iю bulmasэnэn daha kolay olmasэ gцzцnьnde bulundurulduрu nedeniyledir.
зok teюekkьrler gerзekten зok iюime yaradэ
Bu bilgiler gerзekten hoю (цzellikle kэbэrs :D ) ama bu sene 10. sэnэfa geзtim hedfim hukuk TM bцlьmьnden devam edicem acaba 3 yэl sonrda puanlarda fazla artэю-azalэю olabilirmi? юimdiden ilginiz iзin teюekkьrler...
Цncelikle bu gьzel ve aydэnlatэcэ зalэюma iзin teюekkьrler. Benim gibi, bu sene ьniversite sэnavэna girmiю ve hukuk tercih etmeyi dьюьnenler iзin birebir bir kaynak. Yalnэz, dosya taban deрil, tavan puanlara gцre sэralanmэю. Belirtmek istedim.
Alıntı:
ByRock rumuzlu ьyeden alэntэ
Bu bilgiler gerзekten hoю (цzellikle kэbэrs :D ) ama bu sene 10. sэnэfa geзtim hedfim hukuk TM bцlьmьnden devam edicem acaba 3 yэl sonrda puanlarda fazla artэю-azalэю olabilirmi? юimdiden ilginiz iзin teюekkьrler...
Hukuk bцlьmьnьn puanlarэ, her bцlьmde olduрu gibi, her sene deрiюebilir. Bu, sэnavlarэn zorluрuna gцre seneden seneye deрiюen bir durumdur. Цnemli olan, hangi sэralamada hukuk bцlьmьne girmenin mьmkьn olduрudur. Bu durumsa seneden seneye neredeyse hiз deрiюiklik gцstermez. ЦSS dцneminde hukuk bцlьmlerini ilk onbine girebilen црrenciler tercih ediyordu. Bu durum kontenjan artэюlarэna gцre yэldan yэla deрiюti. Son ЦSS dцneminde ilk onyedi-onsekizbinlerde kapattэ. Yeni sэnav sisteminde bu sэralama kaз olur bilinmez. Ama sizin asэl sorunuza gelecek olursam, korkmayэn hukuk fakьltelerinin puanlarэ yьkselmez. Sэralamalar цn sэralara зekilmez. Zira kontenjanlar gitgide artэyor. Devamlэ yeni hukuk fakьlteleri aзэlэyor. Bu yetmiyormuю gibi mevcut fakьltelerin kontenjanlarэ gitgide artэrэlэyor. Ben Эstanbul Hukuk'ta okuyorum. Bu sene 1200 kiюiydik. Цnьmьzdeki dцnem 1600 yapmayэ dьюьnьyorlarmэю. Korkmayэn, korkmayэn! Hukuk fakьltelerinin puanlarэ yьkselmez, sэralamada цne зekilmez. Эstanbul Hukukun kontenjanэ bu юekilde artmaya devam ederse puanlar da dьюer, sэralamada daha gerilerden црrenci de alэnэr. Bir tek Эstanbul Hukuk'ta artmэyor ьstelik, dediрim gibi tьm ьlkede artэyor hukuk kontenjanlarэ her sene. Kulaрэnэza hoю geliyor belki ama inanэn hukuk eрitimi kalitesizleюiyor, meslek iзi rekabet artэk savaюa dцnьюecek gibi. Umarэm dilediрiniz olur da hukuk camiasэna girersiniz. Ama юunu unutmayэn, eрer hukuku зok seviyorsanэz tercihiniz hukuk olsun, aksi taktirde bunca hukukзu arasэndan sэyrэlamazsэnэz. Baюarэlar.
Gьncel Hukukla Эlgili Puanlar iзin aюaрэdaki linklerden faydalanabilirsiniz.
Hukuk Puanlarэ
Adalet Puanlarэ
Istanbul hukuk veya ankara hukuk