Kooperatiften daire satın almak?
1999 yılında tamamlanmış bir kooperatiften daire satın almayı düşünüyorum fakat bu ne kadar sağlıklı olur aynı daireyi başka bir şahsa satma olasılığı var ise bunun sonucunda ne hak iddaa edebiliriz sonucunda paramız hileli bir satış sonucu boşa gidebilir mi?
Yardımcı olursanız çok memnun olurum,teşekkürler..
Cevap: Kooperatiften daire satın almak?
Satın aldığınız ,tapuda kat mülkiyetli, iskanlı bir daire başkasına siz aldıktan sonra nasıl satılabilir?
Ya sahte vekaletname ile
Ya da kendinizin satması ile olur.
Bu itibarla satın alacağınız dairenin tapusunu satın almadan önce fotokopisiyle gidin tapudan ve belediyeden borç harcını kimin üzerine olduğunu ,yine yönetime aidat borcu olup olmadığını varsa ne kadar olduğunu sorun.
5 .kat 27 numaralı bağımsız bölüm geçiyorsa tapuda ,bunu komşulardan araştırın. Belediye deki projesine de bakabilirsiniz.
Ne zor işmiş daire sahibi olmak
Belirtmediğim için özür dilerim;
Dairenin tapusu ve kat irtifası yoktur çünkü ilgili belediyenin imar kanununa aykırıdır fakat kısa bir süre önce bölgenin belediye başkanı bizzat siteye gelip tapuların en kısa zamanda verileceğini söyledi.Bu yüzden aklımızda birtakım soru işaretleri var acaba ilerde karşımıza bir sorun çıkar mı satış sonrası
sayın hasanbbc
kooperatifden daire satın alacaksanız sanayi bakanlığının resmi sayfasında bu konuda nelere dikkat edeceğiniz yazılı ama ben de size burda bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyım.
kooperatif üyelik devirleri karşılıklı dilekçe ile devir alındığı gibi noterden de üyelik devri alabilirsiniz. her iki şekildede kooperatif yönetimine bu devirin ibrazı ile karar defterinde karar aldırmanız gerekmektedir. yönetim karar defterinde karar aldıktan sonra siz resmen kooperatifin yeni üyesi olursunuz. ancak şu konuları araştırmanızı tavsiye ederim.
1- kooperatifin borcu varmı. ssk, vergi dairesi,özel
2- devir aldığınız kişinin kooperatife borcu varmı
3- tapu dairesinden bilgi alın
4- belediyeden inşaat ruhsatları ve imar durumu hakkında bilgi alın
5- ticaret odasından bilgi
eğer bu konuları araştırır sağlıklı bilgilere ulaşırsanız ,batağa batmadan ev sahibi olursunuz. hakkınızda hayırlısı olsun