Dükkanın binaya verdiği zararın engellenmesi
Apartmanımız 6 daire ve 1 dükkandan oluşuyor. 2 daire ve 1 dükkanın sahibi aynı kişi ve kiracılar oturuyor. Dükkan kiracısı sigara dağıtım şirketi ve maalesef sorunumuz onlarla.
1. Apartman ortak alanı olan bahçeyi dükkan önü olduğu için otopark olarak (yaklaşık 10 minibüs ve 2 binek araçları var.) kullanıyorlar.
2.Dükkanlarının diğer yüzüne bina ilk yapıldığında olmayan kapı girişi açtılar.
3. Bu kapıdan mal giriş ve çıkışı yapıyorlar. Mal getiren kamyonları oldukça büyük ve kamyon kasasını binaya sert bir şekilde dayayarak yanaşıyorlar. Binaya zarar verdiklerini düşünüyorum. Geçen gün de kamyon kasası balkon kenarını kırmış.
Bu dükkan kiracılarına noterden ihtarname göndermeyi düşünüyoruz. Olumlu cevap gelmezse mahkeme yoluyla çözüme ulaşmayı düşünüyoruz. Konu hakkında düşüncelerinizi ve yapacağımız uygulama yolları hakkında yorumlarınızı paylaşırsanız çok memnun olurum.
Saygılarımla.
Cevap: Dükkanın binaya verdiği zararın engellenmesi
Dükkan sahibine de aynı ihtarı tebliğ ettirip muttali olmasını sağlayabilirsiniz. Ama önceden Sulh Hukuk mahkemesine müracaatla delil tespiti için keşif istemeniz yararlı olur diye düşünüyorum.
Sayın Oğuz;
Sulh hukuk mahkemesine bilirkişi için normal bir dilekçeyle başvurmak yeterli olur mu? Yoksa dava açıldıktan sonra mı bilirkişi istenir?
Delil tespiti için dilekçe ile başvurup masrafını yatıracak gün alacaksınız. Sonra tutulan rapor karşı tarafa tebliğ ediliyor varsa itirazı savunması veriyor. Klasik manada bir dava değildir bu.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Acaba bilirkişi tespiti için tahmini masraf ne olur? Belli bir tarifesi var mıdır?
300-500 TL arası bir şey olur üç aşağı beş yukarı...
İlginiz için teşekkür ederim.