Trafik kazalarında 8/8 suçludur diye bir madde vardı. duydugum kadarı ile 2005 yada 2006 yılında bu madde değişip 8 /8 1.derecede suçlu , 8 /8 2.derecede suçlu gibi şıklara ayrıldığını duydum bu doğru mudur?
Printable View
Trafik kazalarında 8/8 suçludur diye bir madde vardı. duydugum kadarı ile 2005 yada 2006 yılında bu madde değişip 8 /8 1.derecede suçlu , 8 /8 2.derecede suçlu gibi şıklara ayrıldığını duydum bu doğru mudur?
Evet...
Kusur oranları % 0 , % 50 ya da % 100 olarak belirlenmekte olup 8/8 , 8/4 gibi ara değerler kullanılmamakta, belirlenmesi ve takibi de TRAMER üzerinden yürütülmektedir.
Bir sorum daha olucak bizi mahkeme bu şekilde suçlu buldu. mahkeme kararında 8/8 sucludur diye yazıp ara değerler kullanılmamıştır.Bizde dosyayı yargıtaya yolladık.Sadece Bu karardan dolayı yazdığı için yargıtay bu dosyayı bozar mı?
tramer da arastırdım ordaki yetkili ile konusdum bu kusurlu konusunda bilgi veremeyiz dediler...
Yeni trafik düzenlemesine göre kusur oranları üç adet olarak belirlenmiştir. Sizin davanız düzenlenmeden önce açılmış olabilir ki, 8/8 ile % 100 aynı şeydir.
Yargıtay'ın vereceği kararı kimse bilemez, sonuç elinize ulaştığı vakit öğrenmiş olursunuz.
Geçmiş olsun.
20/01/2008 tarihinde kazamız oldu.Mahkeme Karar Tarihi: 25/09/2008dır.mahkeme kararımı önemli bu tarihte yoksa mahkeme açılma tarihimi?