-
Boşanma ve oğlum
2.5 senelik evliyimi ve boşanma davam var hali hazırda sürmektedir. 5,celseye geldik. Fakat eşim boşanmayı önceden kabul etmiyordu şimdi ise hem boşanmak istiyor hemde beni karalıyor. 10 aylıkta oğlum var. Boşanma sebebim kumar, şiddetli geçimsizlik , evine bakamama ve şiddet. Evlendikten kısa bir süre sonra eşimin kumar alışkanlığı olduğunu kendi ailesi tarafından öğrendim. Evlendikten sonra söylediler. Daha sonrasında 11 ay aradan geçtikten sonra eşim kira,fatura,yakıt ödeyemez hale gelince evimizi kapatım bir ardiyeye eşyalarımızı koyduktan sonra eşim benimle beraber BENİM AİLEMİN YANINDA YAŞAMAYA BAŞLADI.İç güveysi oldu yanı. Orada kaldığı 7 ay boyunca düzelmek ve yeniden evini açmaya çalışmak yerine ben o zaman hamileydim 26 milyarlık borç yapmış gene tabiki kumar borcu. Bunudu kendi babasından ablasının evinde öğrendim ve daha oğlumun kırkı çıkmamıştıki boşanma davası açtım. EVliliğimiz sürensince kendi evimizde iken defalarca şiddet gördüm fakat iki tanesinde biri kuzenim biride kardeşim tanık oldular ve beni elinden aldılar. İkisindede dudağımı patlattı. Mahkemede komşum, kuzenim ve kardeşim tanık olarak bunları anlattılar. Kendi ablasıda ben hamile iken ve benim ailemin yanında kalırken 26 milyarlık kumar borcu yaptığını itiraf etmek zorunda kaldı tabi buda zapta geçti. Ben ailemin yanında kalmaya devam ediyorum. Fakat ailemin maddi gücü oldukça kötü hacizlik durumdalar şuanda. Babamın maaşından iki tane kredi kesiliyor. 4-5 tanede icralık dosyaları var. Şimdi bunlar onu kullanarak çocuğumu elimden almaya çalışıyorlar. Ailesinin durumu iyi değil, çocuk o ailede yetişemez diye bende korkuyorum çünkü ailemin borcu benim borcum değilki ben neden oğlumdan ayrılayımki. 450 TL de tedbir nafakası alıyorum. Dava devam ediyo. Benim çocuğumu bu ailemin durumunu kullanarak alabilirlermi ailemin borcu yüzünden ya ben oğlumdan ayrılırsam daha 10 aylık çok korkuyorum. Bu ayın 25indede mahkememiz var hepsini çıkarmışlar alıcaz çocuğu diye bana telefon açıyo. Tehditler ediyo kapıma bıçakla bile geldi. Mahkemelik olduk ama beraat etti. Savcılıkları aşındırdım ama hepsinde kovuşturmaya yer yok diye yazılar geldi. Hiçbiryerden birşey yapamıyorum. Oda benimle ilgili başka birşey yapamayacağı için çocuğu başka türlü alamayacağı için ailemin maddi durumunu kullanıyo, Ama ben aldığım nafaka ile çocuğuma bakıyorum. Kendime zaten harcamıyorum oğlumun, maması,bezi, doktoru giyimi derken ancak denk geliyo zaten. OĞLUMU ALABİLİRLERMİ CEVAP BEKLİYORUM SİZLERDEN.....
-
Cevap: Boşanma ve oğlum
Ailenizin borcu ile çocuğunuzun velayetinin kime verileceğinin hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.
Çocuğunuz çok küçük olduğu ve yaşı itibari ile anne şefkat ve bakımına muhtaç olduğu için, velayeti size verilecektir.
Çocuğunuzun sağlığını, bakımını, eğitimini ve sair gereksinimlerini tehdit eden bir ortam söz konusu değil ise, velayetin siz anneye verilmemesi mümkün değildir.
Velayetin sonradan babaya verilmesi için ise, velayetin el değiştirmesini gerektirecek ciddi sebepler (velayet görevini kötüye kullanmanız, çocuğunuzun sağlığını tehlikeye düşürmeniz, fikri ve bedeni gelişimine zarar vermeniz, vs.) gerekmektedir.
-
Cevap: Boşanma ve oğlum
çok çok çok teşekkür ederim size uyku kalmamıştı artık bende..... Bu gece rahat uyuyacağım sayenizde...