Sonradan yapılan kalörifer sistemi
Merhabalar 16 yıllık apartmanımızda toplam 9 daire bulunuyor ve sobalı bir apartmandı bundan 8 sene önce 7 komşu biraraya gelerek kalörifer sistemi döşettik diğer 2 daire katılmadı babam da maddi durumunun yetmeyeceğini ve yaptıramayacağını söyledi ama komşular yaptır olmazsa durumun yetmediği zamanlar yakmazsın dediler ve yaptırdık son 3 seneye kadar kalörifer sistemini toplu kullandık 3 sene önce maddiyatımız elvermediği için yakmamaya başladık petekleri iptal edip sobamızı kurduk ve bu sefer yakan daireler karşı çıktı sizde kalörifer yakmak zorundasınız dedi ve yakmadığımız ve hatta o şehirde olmadığımız halde bize her dairenin kullandığı kömür miktarının yarıdan fazlasını aldırdılar sorun şuki artık kömür almak istemiyoruz yakmıyoruz evide 1,5 senedir kullanmıyoruz ne yapabiliriz,tapuda kat mülkiyetli bir ev ve sobalı sistem diye gözüküyor yani yapılan kalörifer için bi değişiklik yapılmadı sorun büyüdü ve mahkemeye gidilecek haksız duruma düşmemek için ne yapmalıyız.çook acil bir durum lütfen yardım edinnn..
Cevap: Sonradan yapılan kalörifer sistemi
Şu anda haksız duruma düşmüşsünüz zaten.
Kalorifer kullanmak istemiyorum diyerek ortak yakıt giderinden kendinizi soyutlayabilme şansınız yok.
Baştan hiç katılmamış olsaydınız belki olumlu konuşabilirdik.Fakat 3 yıl boyunca katılıp onay verip kullanmışsınız ,iradeniz açık ve net olarak ortaya çıkmış, şimdi tek taraflı iradeyle dönmek olmaz.:DD
Muhalif görüş belirtemeyip mecburen Sayın kırcalı ile aynı görüşü paylaşır duruma düşmek benim için de zor olsa gerek:DD
merhabalar yanıtlar için çok teşekkür ederim tek hatamız kardeş gibi güvendiğimiz bu insanlara inanmak oldu başta yaptırmamız için aman yaptırın sistemi kuralım yakamazsanız yakamazsınız demeyi biliyorlardı neyse...şimdi şöyle birşey sormak istiyorum projede böyle bir kalörifer sistemi yok yani bunun üzerine yazılan çizilen hiçbirşey yok tapuda bile sobalı diye geçiyor apartman..evimizdeki petekleri ve boruları kısacası sistemi komple kaldırsak kalörifer sistemine dair hiçbir bağlandı bırakmasak gene de olmaz mı??kısacası maddi anlamda baya yüklü bir yakıtı var aileminse bunu karşılama asla gücü yetmez çok çaresiz kaldık anlayacağınız hiç bir çıkar yolu yok mu bunun ??
Sonradan yapılan kalörifer sistemi
Merhaba benim de benzer bir sorum olacaktı. 20 daireli bir apartmanda oturuyoruz. 18 dairenin olur vermesi ile apartmana sonradan kalorifer döşendi.Dairede, kat kaloriferi olması nedeniyle apartman yönetimi tarafından yapılan toplantı sonucu alınan karara katılmadığımızı belirtir şekilde yazılı bildirimde bulunduk. Ancak, yine de kalorifer yapım gideri olarak bize de belli bir tutarda ödeme yapmamızın gerekli olduğuna dair bildirimde bulundular. Ödenmemesi halinde yasal yollarla ilgili tutarın tahsili yoluna gidileceği söylendi. Yararlanmyacak olduğumuz merkezi ısıtma sistemi kapsamında meydana gelecek olan masraflara katılmaktan çekinebilir miyiz? Kat Mülkiyeti kanunu 42. ve 43. maddeleri bu kapsamda ileri sürülerek işlem yapılabilir mi?
Saygılarımla,