bir ltd şirketin yüzde 1 ortağıyım. şirketin bankaya araç kredisi borcu var. bu borç yüzünden benim banka hesabım bloke edildi. böyle birşey yasal mı
Printable View
bir ltd şirketin yüzde 1 ortağıyım. şirketin bankaya araç kredisi borcu var. bu borç yüzünden benim banka hesabım bloke edildi. böyle birşey yasal mı
Yasal değil.:DD
peki ben bu durumda ne yapmalıyım.
Haciz yapan bankaya şöyle bir dilekçe ver.Hangi kanuni dayanakla hesabımdaki miktarı bloke ettiniz.
Benim ortak olmam ,şirketin borcuna ortak olmam değildir.Şirket limited şirket olup onun mal varlığına yönelik hareket edebilirsiniz.Ben kefil miyim,imzam mı var?
Olmadığıda açıksa siz nasıl olurda benim şahşi hesabıma kendi kafanıza göre haciz koyup kanunsuz iş yaparsınız.
İki gün içinde blokeyi kaldırmadığınız takdirde maddi ve manevi zararlarım nedeniyle hakkınızda dava açacağımı vesair.:DD
Açıklayacı olmuş mu:DD
Limited Şirket ortaklarının ticari borçlar karşılığında sorumluluğu sermaye miktarı kadardır. Elbette bu durumda şirketteki sermaye payınıza haciz uygulanabilir. Şüphesiz bu durum ortak sıfatı ile ilgili bankada açılan kredi sözleşmesine kefalet vermemiş olmanız halinde geçerlidir. Eğer şahsi bir kefaletiniz yok ise ilgili bankaya noterden bahse konu blokenin ... kadar süre içinde kaldırılmasını,aksi takdirde uğrayacağınız zarar ziyanın tazmini ve fazlaya dair talepleriniz saklı kalmak kaydı ile yasal süreç başlatacağınızı bildiren bir ihtarname gönderin. Yine de sonuç alamaz iseniz el atmanın engellenmesi, sebesiz zenginleşme v.b. gerekçelerle banka aleyhine dava açmalısınız. En doğrusu bir avukattan hukuki destek almanızdır.