Part-time çalıştığım işin parasını alamıyorum. Haklarım nelerdir?
Merhabalar,
iki ay kadar önce IMF toplantısında part-time görev aldım. Çalıştığım firma, paranın çalışmanın bitişinden 1 ay sonra verileceğini söyledi. 2 ay oldu vermiyorlar, bahaneleri de çok fazla eleman çalışmış herkesin hesap no sunu toplayamamışlar. Herkesinki toplandıktan sonra yatıracaklarmış paraları.
Şimdi ben ne yapabilirim? Hukuki bir hakkım var mıdır? Varsa nedir? (mesela ihtarname gibi bişey çekilebilir mi?)
Ayrıca işin başında taahhütname yapmıştık ama benim haklarımı koruyan şeyler yazmıyordu zaten, işin süresi, mesai ücreti olmayacağı gibi şeyler yazıyordu.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Part-time çalıştığım işin parasını alamıyorum. Haklarım nelerdir?
Toplantıyı yapan diğer kurumlara ,sosyal güvenlik kurumuna (o ildeki ), dilekçeyle başvurun.:DD
Gelen cevaba göre hareket edin.Noterden ihtarname çekip iş mahkemesinde dava açacaksınız,cevaplar sonuça ulaşmanıza yaramazsa, böyle işlerde genelde bu dilekçeler aynı firmanın yeni iş almasına yönelik talebini engelleyeceğinden ,sorun çözülür diye düşünüyorum.
Fakat alacağınız küçükse sorun çözülür diye düşünüyorum.:DD
Kusura bakmayın, tam anlayamadım ne demek istediğinizi. Tekrar açıklayabilir misiniz? İşin dava açmaya kadar gitmesini istemiyorum, alacağım bi kaç yüz lira birşey. Gözlerini korkutmak istiyorum sadece.
İhtar işe yarayabilir,ama korkutur mu ? Hiç sanmıyorum.
Bir dilekçe yaz. İadei taahhütlü yolla.O dilekçede şu şu miktar paramı 10 gün içinde ödemeniz aksi takdirde.Vergi dairesine ,Sosyal sigortalar kurumuna ve de Hakkınız da şikayette bulunacağımı vesair.:DD
Cevaplarınız için teşekkür ederim.