Aldatan eş boşanmak istemezse
6 yıllık evliyim ve 5 aylık bir oğlum var.Oğlum 1 aylıkken kocam tarafından 1 yıldır aldatıldığımı öğrendim.Bu olay ortaya çıkınca eşim beni affet ama bana zaman ver diyerek evi terketti ve diğer kadınla yaşamaya başladı.Yaklaşık 4 aydır oğlunu 1-2 kez gördü ve bana sürekli zaman vermemi söylüyor.Bende artık bunu kabullenemeyeceğimi anladım va dava açmaya karar verdim.Ama sorun eşim boşanmak istemiyor ve davayı uzatmasından korkuyorum.Elimde kanıt olarak ikisinin içki içerken çekilmiş bir fotoğrafı var bu kanıt olarak yeterli olur mu.Eşim davaya gelmezse veya tebligatı kabul etmezse dava tahminen kaç celse sürer.Şimdiden görüşleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
Cevap: Aldatan eş boşanmak istemezse
Alıntı:
dejavu20 rumuzlu üyeden alıntı
6 yıllık evliyim ve 5 aylık bir oğlum var.Oğlum 1 aylıkken kocam tarafından 1 yıldır aldatıldığımı öğrendim.Bu olay ortaya çıkınca eşim beni affet ama bana zaman ver diyerek evi terketti ve diğer kadınla yaşamaya başladı.Yaklaşık 4 aydır oğlunu 1-2 kez gördü ve bana sürekli zaman vermemi söylüyor.Bende artık bunu kabullenemeyeceğimi anladım va dava açmaya karar verdim.Ama sorun eşim boşanmak istemiyor ve davayı uzatmasından korkuyorum.Elimde kanıt olarak ikisinin içki içerken çekilmiş bir fotoğrafı var bu kanıt olarak yeterli olur mu.Eşim davaya gelmezse veya tebligatı kabul etmezse dava tahminen kaç celse sürer.Şimdiden görüşleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
Geçmiş olsun. Sadece elinizdeki fotografla bir yere varmanız zor görünüyor. Ancak eşinizin 3 ncü şahısla aynı evi paylaştığını ve o evin elektrik su telefon adsl doğalgaz bina aidatı ve diğer bazı ödemelerini yaptığını, 3 ncü şahısla sık telefon görüşmesi yaptığını, sms ve görüşme trafiğini, 3 ncü şahısın varsa hamileliği gibi durumları da ispatlamanız şart. Bu konuda dava açmadan önce bir avukat arkadaşla görüşmenizde fayda var.
Cevabınız için çok teşekkür ederim.Eşimin cep telefonları kendi adına değil,ama kadının kullandığı cep telefonu eşimin adına kayıtlı,ayrıca şahitte yazdıracağım ama bu olayı görenler hep eşimin çevresinde belkide yuva yıkmamak adına şahitlik yapmak istemeyebilirler.Davamı bir avukat yardımıyla açmam mantıklı olacak sanırım.Şunu merak ediyorum davaya gelmezsede dava onun yokluğunda görülür mü?
Alıntı:
dejavu20 rumuzlu üyeden alıntı
Cevabınız için çok teşekkür ederim.Eşimin cep telefonları kendi adına değil,ama kadının kullandığı cep telefonu eşimin adına kayıtlı,ayrıca şahitte yazdıracağım ama bu olayı görenler hep eşimin çevresinde belkide yuva yıkmamak adına şahitlik yapmak istemeyebilirler.Davamı bir avukat yardımıyla açmam mantıklı olacak sanırım.Şunu merak ediyorum davaya gelmezsede dava onun yokluğunda görülür mü?
Elbette dava açtıktan sonra eşinize tebligat gönderilecek. Tebligatı o almazsa muhtara yada yöneticiye bırakacaklar. Tebligatı alıp duruşmalara gelmeyecek olursa dava eşinizin gıyabında devam edecek ve hala gelmemişse gıyabında sonlanacaktır.
iddialarınız ve durumunuz itibariyle dava çekişmeli boşanma davası olacak. Bu durumda siz boşanmaya dair iddialarınızı ispat etmek durumundasınız. her türlü delil ve tanık ifadesi geçerlidir. Tanıklarınızı belirleyin. Hatta eşinizin birlikte yaşadığı kişiyide tanık olarak yazdırın. Kullandığı telefon numarasının kime ait olduğu / hangi adreste kimle oturduğu gibi cambaz bir kaç soru ile hakim gerçeği ortaya çıkartacaktır. Telefonların eşinizin adına kayıtlı olmaması sorun değil.. önemli olan o telefonları eşinizin kullandığını ve 3 ncü şahısla aralarında bir telefon trafiğinin olduğunu ispatlayabilmenizdir.
Yeniden geçmiş olsun..