Cevap: Manevi tazminat davası
Açamazsınız,sözleşmenizin feshi nedeniyle açabileceğiniz davalar işe iade davası veya tazminat ve diğer ücretlerinizin ödenmesi için olabilir.
Öte yandan gerçek dışı kötü sayılabilecek (örneğin hırsızlık vs.) ithamlarda bulunulmuşsa manevi tazminat davası açma şansınız olabilir.
Cevap: Manevi tazminat davası
Alıntı:
aragoryou rumuzlu üyeden alıntı
Bir işçi eğer ki olmayan bir olayla ( kanıtlanabilir) noterden ihtarname çekilip çıkartılıyorsa ( tazminat vermemek için ) bu durumda ,manevi tazminat davası açılabilinirmi? Çünkü olayda işçinin ,yapmadığı bir olay yapmış gibi gösteriliyor ki sadece tazminatını vermemek için ,işçi işsizlik parasını alamıyor ve yeni bir iş buluncaya kadar da alacağı tazminat ve işsizlik parası ile hayatını devam ettirecek.Ama bunları alamadığı için maddi ve manevi anlamda zor duruma düşüyor.
Olay: İşçi ,işinin başında olmasına rağmen sanki bir ayda üç gün arka arkaya işe gelmemiş gibi gösterilip ,25/g maddesine göre çıkartılıyor.
İşverenin böyle bir olay yapmasının sebebi ise ,işçinin ,geç her ay ,20 gün geç yatan maaşını vaktinde almak istemesi.
Benim başımada benzer bir durum geldi tek taraflı olarak iş akdim fesh edilip işten çıkartıldım işsizlik maaşı için işkura talepte buldum ancak işten atıldığım içim işkur ödeme yapmadı sosyal güvenlik kurumunun müfetişine gittim oda bana işkura maaş talebinde bulunmamı istedi böylelikle işverene karşı açtığım davayı kazanma durumunda işkur toplu ödeme yapacakmış eğer sizde işverene karşı işe iade davası açtıysanız mutlaka işkura gidip işsizlik ödeneği için başvuru yapınki davayı kazanma durumunda ordanda hakkınız olanı alın.