-
Dolandırılma
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım 2 sorum var.Bilgili arkadaşlar cevap verirse sevinirim.
1.Yurdışından oyun getirmek istiyordum internetten çinli birini buldum.Ödeme şeklini paypal olarak kabul etmedigini ve western unionla olabilecegini söyledi bende acemi oldugum için kabul ettim parayı gönderdim.Satıcı sonra bana takip numarası verdi ama çalışmıyor 24 saat içinde aktif olur dedi.Ama adam 2 msn'imi birden engelledi.Özetlicek olursak dolandırıldık.Bu konuda ne yapabilirim western unionla gönderdim.İp si ve alıcının adı falan var elimde.Yaptıgı yanına kar mı kalacak insanları dolandırmaya devammı edecek.
2.Yine oyun için bu sefer türkiyeden türk toptancı buldum.Ödemenin yarısını peşin yarısını ürün tesliminde olacagını söyledi.Ve havale ile göndermemi söyledi.Adresini telefonunu verdi.Bu ticaret şekli güvenlimi.Aynı durumu yaşamamak için ne yapmalıyım.Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
-
Cevap: Dolandırılma
1.Koskoca dünyada oyun alıcak çinliden başkasını bulamadınızmı?
Yapıcak bir şey yok.
2.Bu türden insanlara güvenirseniz daha çok paranız gider,kimseye ne havale ne benzeri şekilde 5 para vermeyin, PAYPAL kullanın,onuda yapmıyorlarsa, Gittigidiyor gibi yerler üzerinden güvenli e-ticaret yapın.