İnternet üzerinden PTT kargo ile dolandırıcılık
Merhaba sayın site sakinleri. Sözü fazla uzatmadan konuya geçmek istiyorum.
Öncelikle burası bir internet ve hukuk sitesi olduğundan bu soruyu buradan sormamın uygun olacağını benden sonraki arkadaşlarında aynı hatayı yapmayı öleyebileceğimi düşündüğüm için daha öncedende takip ettiğim sitenize üye oldum.
Sevgili arkadaşlar bundan yaklaşık 1 hafta önce ikinci el alış veriş yapılan sahibinden.com aracılığı ile tanımadığım birisinden 1 adet iphone marka telefon sipariş ettim. satıcı kişi bana telefonu ptt kargo ile ödemeli olarak yollamayı kabul etti telefonunu bana yolladığı için telefonsuz kaldığını belirtti. kendisine ulaşabileceğim bir telefon numarasını ısrarla istedik fakat olmadığını söyledi. bayram tatilinin son günü ürün ptt kargo kuryesi tarafından eve getirildi ben işte olduğum için kargoyu evdeki yeğenim teslim aldı. kendisine kargoyu ptt görevlisinin yanında açmasını ve parayı sonra teslim etmesini söylediğim halde kargo görevlisi parayı almadan ürünü veremeyeciğini parayı alıp kargoyu teslim ettikten sonra bekleyemeceğini söyleyip evden ayrılmış . yeğenim kutuyu açtığında kutudan 500Ttl ye aldığım iphone yerine bir hesap makinası çıkmış. ptt kargo yetkilileri durumun kendilerini ilgilendirmediğini sorunun alıcı ve satıcı arasında olduğunu bir şey yapamayacaklarını söyledi. bu durumda izlemem gereken yol nedir. yaptığım arştırmalara göre bu şahıs bir kaç kişiye daha aynı yolla kargo göndermiş verdiği adresi araştırdık o isimde birisi yok ptt kargoya verdiği numara yanlış diğer bir numarası ise arama kabul etmiyor. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.saygılar.
Cevap: İnternet üzerinden ptt kargo ile dolandırıcılık
Kıymetli Kardeşim... başına gelen olayın yargıda pek gözle görülür delil oluşturacak tarafı yok... kargoyu alırken tutanak tuttursaydınız veya hiç almasaydınız daha iyi olurdu... bu durumda yapacak pek birşey yok... ya şahsa ulaşıp orta yolu bulacaksınız... yada Allah Kerimdir deyip unutup, hayatınıza uyanık ve deneyimli bir şekilde devam edeceksiniz . . . Rabbim Yar Ve Yardımcınız Olsun İnşallah. . . Böyle Olayların Bütün Müslüman Kardeşlerimden Uzak Durmasını Temenni Ederim . . .
Cevap: İnternet üzerinden PTT kargo ile dolandırıcılık
Allah akıbetimizi hayr etsin İnşallah....
Gerçekden okurken üzüldüm,umarım kısa zamanda sorunu halledebilirsiniz,fakat pek iç açıcı olmamakla beraber diğer sayın üyemizinde belirttiği gibi yargıda pek delil oluşturacak bir durum görünmemektedir....
ilginiz için teşekkür ederim. arkadaşlar ama böyle hiçbir şey yapmadan oturmak ve bu adamın aynı yolla başkalarını dolandırdığını bilmek zoruma gidiyor. hepinize ilgi ve alakadan ötürü teşekkür ederim.
Kesin bir sonuç alabilirmisiniz bilmem ama sonuçta işlemler net üzerinden yapılmış kişiye ulaşmanızı saglayacak kişiler bilişim ile ilgilenen yerlerdir. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ile iletişime geçerseniz bence onlar size yardımcı olacaktır.
Dolandırıcılıktan savcılığa suç duyurusunda bulunacaksınız.Bildiğiniz olayları da yazın.İnternet sitesinin yazışmalarını da ekleyin.Telefon ,temaslar tüm bilgileri.Diğer dolandırılanlarla da temas edin onlardan da bilgi alın.:DD
İp adresi bellidir.
çok teşekkürler arkadaşlar.
PTT kendisine ödeme yapmak için kimlik tespiti yapmıştır diye düşünüyorum. Savcılık bu konuları soruşturacaktır. Şikayetinizi hemen yapınız.
İnternette bir çok güvenilir alışveriş siteleri dururken tanımadığınız kişilerden alış veriş yapmanızı doğru bulmuyorum. zaten bu tip kişiler fiyatlarını düşük gösterip insanları kandırma yoluna gidiyorlar.
Ben de internet üzerinden bir çok alışveriş yaptım ancak güvendiğim bildiğim yerlerden ünlü isim yapmış firmalardan yaptım ve 5-6 yıldır hiç bir sorun yaşamadım.
Lütfen tanımadığınız bilmediğiniz kişilerden alışveriş yapmayınız ya da bu tür alışverişlerinizi şahısla yüz yüze yapınız. kutudan ne çıkacağı belli olmuyor çünkü.
Yapıcak bir şey yok,boşuna savcılığa yorulmayın bile, siz o kutudan hesap makinesi çıktığını nasıl ispatlıyacaksınız?,Elinizde yazılı belge varmı? satıcı size bir ürünü kargolamış onun belgesi var, ama sizin yok....Siz o kargo teslim kağıdına imza attığınız anda ürünü sağlam,eksiksiz olarak aldığınızı beyan etmiş oluyorsunuz, ne malum kutudan iphone çıkıp da, sizin hesap makinesi çıktı demediğiniz? Hukuk varsayımla olmaz olayı kendi yönünüzden düşünerek kendinizi haklı çıkaramazsınız. 3 kuruşa 5 köfte peşinde koşarsanız, bu tür insanlara paranızı daha çok kaptırırsınız.