MSN çalmada meşru mudafa olamaz mı?
merhaba ben A şahsının msn'sini çalmadım, ödünç aldım diyelim ama evimde kaldığı ve pc mi kullanmasından şifresine göz aşinalığım vardı bazı olaylar oldu bu A şahsı belli zaman sonra beni msn den rahasız etmeye başladı bende msnsini aldım oda beni mahkemeye verdi bilişim sucu işlemişim msn sini geri verdim başıma gelmeden önce bunun bir suç olduğunu bilmiyordum meşru müdefa yada savunma olarak göstere bilirmiyim
yakında mahkemem olacak ne yapmamı önerirsiniz aldığımada alacağıma pişman oldum bunun bir suç olduğunuda bilsem zaten böyle bir şeye kalkışmazdım bu konuda yardım ederseniz sevinirim ne yapmam gerek
Cevap: msn çalmada meşru mudafa olamaz mı?
Meşru savunma halinin doğması için ; sizin ya da bir başkasının hakkına ciddi bir zarar gelmesi durumuyla karşı karşıya kalmanız ve savunma aracınızın orantılı olması gerekir. Bir başka deyişle ; size yumrukla saldıran adamı silahla yaralayamaz , öldüremezsiniz... Ayrıca pek az kararın meşru savunma halini kabul ettiğini de düşünecek olursak; sizce bu bir meşru savunma mıdır ?
Anlattığınız durum hiç bir şekilde meşru müdafa olamaz. Ancak sifreyi özel yöntemler kullanarak değil de karşıdakinin şifresini korumak için yeterli özeni göstermediğinden dolayı öğrendiğinizi ispatlayabilirseniz en az cezayla kurtulursunuz. Başka bir indirim nedeni göremiyorum. Karşı taraf uzlaşmayı kabul ediyorsa uzlaşın. En iyisi budur.
hımm teşekkürler en az ceza derken mesala ne olabilir internet üzerinden araştırdığım kadarıyla msn tehdit amaçlı kullanmadım maillerine dokunmadım olduğu gibi geri verdim her hangi bir değişiklikte bulunmadım
3 ay ile 2 sene arasında ceza yaptırımı var
peki mersinde bir avukat önerebilirmisiniz
Alıntı:
Veysel Demir rumuzlu üyeden alıntı
Meşru savunma halinin doğması için ; sizin ya da bir başkasının hakkına ciddi bir zarar gelmesi durumuyla karşı karşıya kalmanız ve savunma aracınızın orantılı olması gerekir. Bir başka deyişle ; size yumrukla saldıran adamı silahla yaralayamaz , öldüremezsiniz... Ayrıca pek az kararın meşru savunma halini kabul ettiğini de düşünecek olursak; sizce bu bir meşru savunma mıdır ?
ne yani o bana msn hakerret etti bende hakeret edince meşru müdafa olur diyorsunuz
meşru savunma bir fiillin suç olduğunu bilmeden işleme gibi bir durum da arz etmiyormu
Alıntı:
mesru_savunma rumuzlu üyeden alıntı
ne yani o bana msn hakerret etti bende hakeret edince meşru müdafa olur diyorsunuz
meşru savunma bir fiillin suç olduğunu bilmeden işleme gibi bir durum da arz etmiyormu
Etmiyor.
Meşru müdafaa olmaz.
Geçmiş olsun mesru_mudafa. Dava ne durumda acaba? Benim de başıma gelecek gibi görünüyor bir benzeri.
Cevap: MSN çalmada meşru mudafa olamaz mı?
Bu nasıl bir meşru müdafa anlayışıdır şaşırdım açıkçası.
Suça suçla karşılık vermek meşru müdafa değil apaçık zorbalıktır. Herkes her duyduğuna cevap verseydi ya da kafasına göre meşru müdafa kriterleri yaratsaydı eminim hapishaneler ve mezarlıklar dolar taşardı.
Yukarıda belirtildiği gibi meşru müdafa cana gelebilecek zararlar karşısında kullanılan bir seçenektir. Malınıza zarar gelse bile meşru müdafa hakkınız yoktur yargı yoluna gitme hakkınız vardır.
Esenlikler dilerim.