AÖF Sınavlarına girerken Bakaya Suçundan Aranılanlar polis ile alınırmı?
Konu hakkında bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Bakaya durumunda olan aöf öğrencilerinin sınav gününde sınav yerinde sınava girmeden yada çıkarken kolluk güçleriyle tutuklanması söz konusu olabilirmi?
Cevap: AÖF Sınavlarına girerken Bakaya Suçundan Aranılanlar polis ile alınırmı?
Sınava girerken Gbt sorgusu yaptıklarına hiç şahit olmadım, buna binaen; böyle bir şey olacağına ihtimal vermiyorum. Bunun olabilmesi için asal ile aöf'nin izin çıkarıp sınava giriş esnasında sorgu yaptırması gerekir ki, ayrıca bunu bireysel şekilde yapamaz, yapılacaksa ülke çapında yapılır ki aöf böyle birşeyi kabul edemez zira sınav sekteye uğrar.
Göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim.
izninizle bir soru daha sormak istiyorum,vermiş olduğunuz bilgiden bakayaların gbt de çiktiği iması aldım,trafikte bakalayarın güvenliği ne durumdadır veya bakayalar suan gbt de görunmektemıdır.tesekkur ederim
Alıntı:
menzilhako rumuzlu üyeden alıntı
izninizle bir soru daha sormak istiyorum,vermiş olduğunuz bilgiden bakayaların gbt de çiktiği iması aldım,trafikte bakalayarın güvenliği ne durumdadır veya bakayalar suan gbt de görunmektemıdır.tesekkur ederim
Karşılaştığım olaylardan yola çıkarak şöyle bir açıklama yapsam yanıltmış olmam sizi. Trafik polislerinin amacı her ne kadar trafik güvenliğini sağlamak olsa da bu memurlara zaman zaman asayiş görevleri de verilebilmektedir, şöyle ki; yoğunluk yaşanan bir günde hız kontrolü yapan bir trafik polisinin sizi durdurunca ayrıca sizin gbt sorgunuza bakması pek de olası değildir, ancak şunu da unutmamak gerekir ki aynı yoğunluğun oldu illerde hem trafik işlerine hem de asayişe bakan polisler de olabilmektedir, bu tarz durumlar genellikle akşam ve gece saatlerinde olmaktadır, polisin gündüz gbt sorgusu yaptığına hiç rastlamadım. Gbt sorgusu sıklıkla jandarma tarafından yapılmaktadır. Diğer sorunuza gelirsek, gbt sorgusunda bu durumlar görünmektedir.
Örnek;
http://img246.imageshack.us/img246/9928/gbtsf4.jpg
Ancak bana mı denk gelmedi bilinmez, o kadar arkadaşım vardı bakaya olan, hiçbirin durumu da gbt'de çıkmadı, bu da var.