4/b sözleşmeli istifası hakkında
4/b'li olarak çalıştığım kurumdan istifa ettim. 1 ay geçtikten sonra aynı kurumun başka şehirdeki sözleşmeli pozisyonunu tercih ettim ve kazandım. Fakat, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar'ın şu maddesine göre atanamıyorum;
...
Birinci fıkrada belirtilenler hariç olmak üzere, hizmet sözleşmelerini kendi istekleri ile feshedenler, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe ayrıldıkları kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarına yeniden atanamazlar.
İmzaladığım sözleşmede yukarıda yazdığım madde yer almıyordu. Sadece sözleşmenin sonunda Bu sözleşme 657 sayılı kanunun 4/B maddesi ve 06.06.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Kararnamenin değişil 14üncü maddesi uyarınca akdedilmiştir. Bu sözleşmede yer almayan hususlar hakkında anılan Kararname hükümleri çerçevesinde işlem yapılır yazıyor.
Sözleşmeyi imzalarken hiç kimse bu kararnameyi okumaz. Böylesine önemli bir maddenin sözleşmede özellikle belirtilmesi gerekirdi diyerek dava açsam kazanır mıyım?
Cevap: 4/b sözleşmeli istifası hakkında
evet arkadasım yeni yasa bunu getirdi.demekki senin haberin olmamış.geçmiş olsun.inşallah istediğini elde edersin
teşekkür ederim. ilk atandığım zaman evraklarımı alıp kuruma gitmiştim. önüme bir sözleşme koydular, okuyup imzala dediler. Böyle bir madde yoktu. Sadece, 1 ay önce bildirmek koşuluyla her zaman sözleşmeyi feshedebileceğim yazıyordu. Fesihten sonra 1 yıl boyunca atanamayacağımı da belirtilselerdi imzalamazdım.
2009 da martta sgk dan istifa ettim 4b liydim şu an yani 2010 mayıs ta tekrar sgk ya başvurabilirmiym?
kanunun yürürlüge giriş tarihi 1 ocak 2010 benim istifa tarihi 2009 aralık..
ama temmuzda değiştirilmiş madde ve resmi gazetedede yayınlanmış lütfen cevap verin
pardon 2009 aralıkta istifa ettim martta değil